20211103 Tweede Kamer debat over corona 047

CDA-Kamerlid Derk Boswijk wil camera's in Tweede Kamer verbieden: 'Burgers moeten maar hele notulen lezen'

Politiekjan 04 2022, 14:00
CDA-Kamerlid Derk Boswijk komt met een nogal opmerkelijk voorstel: hij wil het liefst alle camera's in de Tweede Kamer verbieden. Dit zou er voor zorgen dat partijen geen gelikte of bewerkte reclamevideo's meer maken. In plaats van het debat te zien zouden burgers de notulen maar moeten lezen om bij te blijven. Als het aan de CDA'er ligt wordt de landelijke politiek dus nog afstandelijker.
Menig politicus probeert de (landelijke) politiek en de burger dichter bij elkaar te brengen, CDA'er Derk Boswijk wil juist de afstand groter maken. In plaats van dat men via camera's de Tweede Kamer kan volgen moet men de notulen maar nalezen om weten waar debatten over gaan. Dit alles om de "showtjes" in het parlement te bestrijden.
https://twitter.com/DerkBoswijk/status/1478128860633915392?ref_src=twsrc%5Etfw
Een uiterst rare opmerking en voorstel. De afstand tussen de politiek en de samenleving is al gigantisch en een voorstel zoals dit zou het gat alleen maar groter maken - wat de betrokkenheid met de politiek dus alleen maar nog meer zou schaden. Op sociale media kan het Kamerlid dan ook op een storm van verontwaardiging rekenen.
BBB-leider Caroline van der Plas schrikt van deze ondemocratische plannen en vooral het gemak waarmee de politicus ze zomaar op sociale media uit.
https://twitter.com/lientje1967/status/1478301205675880448?ref_src=twsrc%5Etfw
Voormalig GroenLinks-Kamerlid en hedendaagse anti-woke rebel Zihni Özdil kon het niet laten om cynisch te reageren op dit voorstel. Hij vindt het namelijk een uitmuntend plan: Nederland is dan eindelijk af van die nutteloze debatten in de Tweede Kamer. Alles in onze democratie is allang "uitgemergeld" en staat al vast door het Regeerakkoord. Men kan dus eigenlijk nauwelijks nog spreken van een 'debat'.
https://twitter.com/ZihniOzdil/status/1478316623455043586?ref_src=twsrc%5Etfw
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Boswijk heeft zich vandaag niet bepaald populair gemaakt met zijn idee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten