hennis plasschaert and hillen

CDA'ers lachen hardop: 'Wat de VVD nu meemaakt is ons eerder overkomen'

Politiekjan 26 , 18:00
Bij het CDA vinden 'prominenten' het maar wat vermakelijk wat er nu bij de VVD gebeurt. Die partij is tot op het bot verdeeld, onder meer over regeren met de PVV. Het gaat er gewoon mis. CDA'ers herkennen zich daarin en lachen stiekempjes in hun gebalde knuisjes.
"Dit is eigenlijk wat er altijd gebeurt als een partij heel lang heeft geregeerd," zegt voormalig staatssecretaris voor het CDA Ben Knapen bijvoorbeeld. "Een mooie, cleane overgang? Dat is maar weinig partijen gegeven."
Joop Atsma, ook al voormalig staatssecretaris voor de nepchristendemocraten, zegt dat het overkomt als een deja vu. "Er lopen bij de VVD heel wat dingen parallel met wat er bij het CDA is gebeurd," zegt hij blij tegen De Telegraaf. " Er is discussie over wel of niet in zee met de PVV én discussie over of de inhoudelijke koers wel de juiste is. Kiezers houden daar niet van. Dat zie je in de peilingen terug. Dat betekent dat je in een neerwaartse spiraal bent beland."
Hans Hillen, de CDA'er van Rutte I-faam, voegt ook wat toe: "Waaraan de partijen lijden, is niet doen wat de kiezers verlangen. Bij het CDA was het kader ook altijd linkser dan de kiezer." Hij zegt terecht dat het échte probleem bij de VVD is dat de partij last heeft van Napelianen. Dat wil zeggen: VVD'ers als Ed Nijpels zeggen VVD'er te zijn en bepalen het lot van de partij maar hebben eigenlijk "hun ziel verkocht aan D66."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS vinden we de ondergang van de VVD ook hilarisch. Maar wij willen niet alleen de VVD, maar het hele partijkartel slopen. Steun jij die agenda? Steun óns dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het héle partijkartel de vernieling in te helpen.
Met dat laatste legt Hillen natuurlijk de vinger écht op de zere plek. Dat is precies wat er gaande is bij de VVD. En dat komt niet door Yesilgöz, maar door Rutte. Die heeft de VVD in een Rutte-groep veranderd. En Rutte is in hart en nieren feitelijk gewoon een D66'er. Een linksliberale mafketel die alleen maar bezig is met het uitvoeren van de WEF-agenda en schijt heeft aan de wensen van zijn eigen volk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten