shutterstock 2081553577

Covid-19: 'Verreweg meeste gevallen nu gelijk aan zware verkoudheid. Omicron veroorzaakt milde ziekte'

Politiekdec 17 2021, 8:33
Goed nieuws voor iedereen die vindt dat het afgelopen moet zijn met de doorgeslagen extreme coronamaatregelen: volgens experts is Covid-19 steeds vaker niets meer of minder dan een "zware verkoudheid." En wat betreft die Omicron-variant, die veroorzaakt eigenlijk bijna altijd slechts "een milde ziekte." Met andere woorden, er is werkelijk geen enkele reden om alles kapot te maken in naam van de volksgezondheid.
Een leidende expert zegt dat verreweg de meeste mensen die positief testen voor het nieuwe coronavirus "een milde ziekte hebben die eigenlijk gewoon heel erg lijkt op een zware verkoudheid." Volgens professor Tim Spector hebben de meeste Covid-zieken geen ziektebeeld meer van de drie klassieke symptomen: hoesten, koorts, en een verlies van smaak en geur. En, zegt Spector, uit onderzoek blijkt dat Omicron niet erger is dan Delta, en die variant was al weer milder dan de originele ziekte die losgelaten werd op de wereld.
Meer dan 50 procent van de "zieken" is alleen maar wat verkouden. Zij ontwikkelen nooit de bekende drie symptomen.
"Wat we nu in grote lijnen zien, is dat de meerderheid van de mensen die PCR-positief testen, eigenlijk verkoudheidsachtige symptomen hebben en ze hebben niet de klassieke triade van zieke COVID-symptomen van koorts, verlies van geur en smaak en aanhoudende hoesten," aldus Spector. "Dus het is veranderd in een mildere aandoening die voor veel mensen op een ernstige verkoudheid lijkt."

Weg met alle maatregelen

Dit is natuurlijk geweldig nieuws, want dit soort milde symptomen betekenen dat het volstrekt belachelijk is om zware maatregelen te nemen. Er is helemaal geen noodzaak voor beperkingen, voor lockdowns, voor mondkapjes, voor wat dan ook. Verkoudheidsvirussen hebben altijd bij het leven gehoord. En daar is verder ook niets mis mee. Ons immuunsysteem kan daar heel goed mee omgaan. We zijn geen machteloze poppetjes die door elk mogelijk virus kapotgemaakt worden. Even hoesten, even snotteren, en weer doorgaan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het simpele feit dat dit de politiek niet ertoe beweegt om alle maatregelen af te schaffen zegt alles over hun werkelijke doelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten