insecten 2

DDS en EerlijkEten Eisen Transparantie over Insectengebruik in Voedsel

Politiekmrt 16 , 14:38
In een krachtige beweging tegen de verhulling van de waarheid in onze voedselproductie, hebben De Dagelijkse Standaard en EerlijkEten, een initiatief gesteund door de vrijheidsstrijders Thierry Baudet en Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie, de handen ineengeslagen om een baanbrekende petitie te lanceren. Deze petitie streeft ernaar om de wet te veranderen en daarmee producenten te verplichten openheid te geven over het gebruik van insecten in voedselproducten.
In een tijd waarin de grenzen van ons eetpatroon worden verlegd, vaak zonder onze kennis of toestemming, staat deze petitie als een baken van verzet tegen de opdringerige normen die ons door de 'progressieve' elite worden opgelegd. De huidige wetgeving staat producenten toe om cruciale informatie over het gebruik van insecten in ons voedsel te verbergen. Dit wordt door velen gezien als een flagrante minachting voor het recht van de consument op transparantie en keuzevrijheid.
"Dit gaat niet alleen over persoonlijke voorkeur of afkeer van het idee van insecten eten," stelt Baudet in een reactie. "Het gaat om het fundamentele recht om te weten wat we in ons lichaam stoppen. In een tijd waarin de voedselindustrie experimenteert met alternatieve eiwitbronnen, is het van cruciaal belang dat burgers volledig geïnformeerd worden over wat hun voedsel bevat."
De petitie benadrukt dat terwijl sommigen wellicht kiezen voor een dieet dat insecten bevat, uit milieuoverwegingen of nieuwsgierigheid, anderen, waaronder vele lezers van DDS en aanhangers van FVD, dergelijke keuzes bewust willen vermijden. "Het is een kwestie van respect en keuzevrijheid," aldus DDS-hoofdredacteur Michael van der Galien. "Niemand zou onbewust insecten moeten consumeren."
Met deze actie roepen DDS en EerlijkEten de regering op om de wetten aan te scherpen en producenten te dwingen tot volledige transparantie over de ingrediënten in hun producten. Het is een strijd voor de vrijheid van keuze, en een oproep aan alle Nederlanders om zich achter deze zaak te scharen. In de geest van ware democratie en vrijheid, is het nu aan ons, de burgers, om onze stem te laten horen en Den Haag te dwingen tot actie.
Teken de petitie, eis transparantie, bescherm uw recht op keuze. Samen kunnen we ervoor zorgen dat onze voedselkeuzes gerespecteerd worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten