screen shot 2023 05 22 at 161721

DDS Podcast #25: Gerrit Hiemstra gaat BOUWEN, Meta krijgt een ENORME boete, en de pensioenwet is desastreus

Politiekmei 22 2023, 18:50
Vandaag is er weer veel om te bespreken in de DDS Podcast... en dus is dat precies wat onze hoofdredacteur Michael van der Galiën doet. Het eerste onderwerp dat hij behandelt is? Gerrit Hiemstra. De weerman gaat namelijk met weerpensioen. Hij houdt ermee op. Gelukkig maar. Wat hij dan wel gaat doen? Hij gaat klimaatneutraal en biobased bouwen. Woningen dus. Want meneer Hiemstra heeft overal verstand van. Blijkbaar.
Daarnaast heeft het moederbedrijf van Facebook, Meta, een enorme boete voor de kiezen gekregen van de EU. De reden? Meta heeft heimelijk privacygevoelige informatie van alle Europese gebruikers doorgestuurd naar Amerika. Daar hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten vrijwel zeker inzage in deze informatie. Oeps.
Tenslotte is er ook vanuit de Tweede Kamer (Olaf Ephraïm van BVNL) kritiek op de nieuwe pensioenwet... maar die wet komt er natuurlijk gewoon. Hoewel sommige mensen denken dat dit ook goed nieuws kan zijn omdat het 'tot een grote nederlaag voor de kartelpartijen gaat leiden over twee jaar' hebben we daar natuurlijk niets aan. Het nieuwe pensioenstelsel is er dan immers al... en kost ons dan al bakken met geld. Daar komt bij dat, de Nederlandse kiezer kennende, het helemaal niet zo logisch is om te verwachten dat wangedrag het kartel daadwerkelijk stemmen gaat kosten. De Nederlandse kiezer is namelijk helemaal niet zo snugger.
Luister naar onze podcast op Spotify, YouTube, Google Podcasts of Apple Podcasts. Als je dat doet en onze podcast waardeert, laat dan ook even een (5-sterren? Hartstikke lief van je!) recensie achter. Dat helpt een hoop!
Waardeer jij onze podcast? Steun ons dan eenmalig of maandelijks op BackMe, het mooie project van Jan Roos. Voor een groot bedrag of een klein bedrag krijg je dagelijks zo, hop, onze SubStack-column in je doosje... en wekelijks onze SubStack podcast. Lekker!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten