shutterstock 1667840362

-Michel Mulder- Wat hebben wappies jou ooit aangedaan?

Opiniemei 22 2023, 18:00
De meest bekritiseerde mens uit de geschiedenis - ja, ik gooi hem er gewoon in - is de mens - lees: wappie - die uit medemenselijkheid zijn tijdsgenoten geprobeerd heeft te waarschuwen voor naderend onheil.
Het zijn, en waren niet de wappies die anderen buitensloten tijdens het griepseizoen genaamd corona.
Het zijn, en waren niet de wappies die anderen uitmaakten voor moordenaars, simpelweg omdat zij hun grondwettelijke recht op lichamelijke integriteit opeiste.
Het zijn, en waren niet de wappies die zich moreel superieur voelde, en dit op dagelijkse basis lieten weten.
Goed beschouwt zijn de wappies de nazaten van Bob Woodward en Carl Bernstein, journalisten die nog die naam waardig waren, en nog schreven voor kranten die hun controlerende en onderzoekende taken als businessmodel hadden.
We zijn in het misinformatie tijdperk belandt, waar de media de spreekbuis voor totalitaire westerse regimes zijn geworden, en waar de brengers van schandalen à la Watergate - Assange, Snowden en Gun - door diezelfde media publiekelijk worden veroordeeld als zijnde 'the bad guys.'
Wappies, oftewel oplettende mensen, zijn van alle tijden. Ook tijdens de donkerste dagen van de mensheid in de jaren '30 en '40 waren er mensen die berichten over o.a. de concentratiekampen, maar ook zoals tijdens corona werden zij niet geloofd....... want de mens was toch niet in staat tot zoveel pure evil.
Wat het antwoord daarop is, weten wij inmiddels allemaal.
Wie bekend is met de experimenten van Stanley Milgram weet dat de mens een makkelijk te manipuleren kuddedier is, dat bereid is de ander kwaad te doen, simpelweg als hem dit opgedragen wordt.
Het aantal personen dat bereid was om een ander - fictieve, maar dat wisten zij niet - stroomstoten toe te dienen tot wel 450 volt, was schrikbarend. Van de 40 proefpersonen gingen 26 tot het bittere eind, wat een percentage van 65% betekent.
26 van de 40 proefpersonen was bereid een man met hartklachten, stroomstoten tot 450 volt door het lichaam te jagen. Laat dat even tot u doordringen.
Uit een ander experiment, het Stanford Prison experiment blijkt ook weer hoe manipuleerbaar mensen zijn, als zij gebukt gaan onder groepsdruk.
In principe zou je kunnen zeggen dat de 'coronapandemie' het voortborduren op beide experimenten was, want nog nooit in de menselijke geschiedenis zijn er wereldwijd zoveel mensen gezakt tijdens een 'simpele' les menswaardigheid.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Binnen no-time waren mensen bereid om anderen te verraden, uit te sluiten, schade en pijn toe te brengen, en dat alles in opdracht van een dictatoriale, en mondiale overheid.
De enige groep die een menswaardig gezicht bleef houden waren die zogenaamde wappies, die niet bezweken voor de groepsdruk, of de dictatoriale maatregelen, en daarmee aantoonde, en nog steeds aantonen dat mens zijn, voor hun de basis is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten