shutterstock 2175666169

Demissionair kabinet Rutte IV blijft over hun graf regeren: Hugo de Jonge wijst zes regio's aan voor nieuwbouw

Politiekjun 05, 9:00
Het blijft een raadsel: Rutte IV lijkt maar niet te begrijpen wat een demissionair kabinet betekent. Zelfs in deze status blijven ze over hun graf heen regeren en doorgaan alsof er niets aan de hand is. Hun nieuwste plan? Grootschalige nieuwbouw in zes regio's buiten de Randstad. Ze willen delen van Limburg, Gelderland, Twente, Noord-Brabant en de noordelijke provincies verder volbouwen.
Hugo de Jonge wijst naar zes regio’s waar ‘grootschalige nieuwbouw’ moet plaatsvinden. Hij denkt dat er na 2030 nog een miljoen woningen bij moeten komen. Dit terwijl er tot dan toe al plannen zijn voor bijna een miljoen nieuwe woningen. Alsof dat nog niet genoeg is, stelt De Jonge dat de politiek moet ingrijpen om te voorkomen dat Nederland te snel groeit. Maar wat hij eigenlijk zegt is: we blijven bouwen, ongeacht de gevolgen.
Het is schandalig hoe dit demissionaire kabinet blijft doordrukken en doorgaan met beleid alsof ze nog volop aan de macht zijn. Rutte IV, neem een stap terug en laat de volgende regering beslissen over zulke ingrijpende plannen. De bevolking heeft genoeg van dit soort overhaaste en ongecontroleerde beslissingen.
En waarom moeten deze nieuwe woningen in het noorden, oosten en zuiden komen? Natuurlijk, de Randstad loopt tegen haar grenzen aan, maar is dit de juiste oplossing? Moeten we niet eerst kijken naar de gevolgen van de huidige bouwwoede? Wat gebeurt er met de lokale gemeenschappen, de infrastructuur en het milieu?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur."
Het is duidelijk dat Rutte IV en zijn ministers niet willen luisteren. Ze blijven hun eigen agenda volgen, ongeacht de status van hun kabinet. Dit soort bestuur is precies wat Nederland niet nodig heeft. Het is tijd voor een regering die begrijpt wat democratie betekent en die verantwoordelijkheid neemt voor de toekomst van ons land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten