shutterstock 1928513330

Derk Jan Eppink (JA21) woest op D66: "Die partij is een dogmatische sekte"

Politiekmei 20 2023, 17:00
Van harte gefeliciteerd, Nederland! Je hebt het voorrecht om een kabinet te hebben dat beweert de toekomst van onze energie serieus te nemen. Een kabinet dat zonder twijfel een passie heeft voor innovatie, dynamiek en het naleven van de wensen van de Tweede Kamer. Of wacht even... dat laatste was een grapje. Want als we het over de ontwikkeling van kernenergie hebben, lijkt het kabinet even vlot te bewegen als een stel bejaarden tijdens een drie-gangen diner.
In de goede oude tijd - de dagen vóór Kerstmis, om precies te zijn - riep de Tweede Kamer de regering op om serieus werk te maken van kernenergie. En, zoals het ware ironie betaamt, werd die oproep op dezelfde manier behandeld als die ene sportschool lidmaatschap dat je hebt genomen op nieuwjaarsdag. Je weet wel, het lidmaatschap dat je vol goede moed nam, vastbesloten om elke dag te gaan trainen, maar waarbij je eind februari alleen maar kunt zeggen: "Ach, misschien volgend jaar."
Onze gewaardeerde Ad Louter, voorzitter van de branchevereniging Nucleair Nederland, wees er fijntjes op dat "ondanks de uitdrukkelijke wens van de Kamer, dat besluit nog steeds niet genomen is". Natuurlijk, want wie heeft haast bij iets zo triviaals als de toekomst van onze energievoorziening?
Coalitie-Kamerlid Silvio Erkens (VVD) ging zelfs nog verder door te benadrukken dat, hoewel er "wat stapjes" zijn gezet - zoals het vrijmaken van miljoenen voor de ontwikkeling van kleine kernreactoren - een blauwdruk voor de bouw van twee grote centrales nog steeds ontbreekt. "De tijd dringt," zei hij, een uitspraak die overal ter wereld synoniem is voor "er is absoluut niets aan de hand."
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
En natuurlijk, zoals elke goed gekruide politieke soap, is er de heerlijke dosis vingerwijzen. Volgens Derk Jan Eppink, JA21-Kamerlid, zijn de "walgelijke mafketels van D66" de schuldigen, die blijkbaar liever hebben dat mensen zonder energie zitten dan dat ze compromissen sluiten. Tja, niemand houdt van een compromis, toch? Vooral niet als het gaat om zoiets onbelangrijks als het energiebeleid van het land.
In alle ironie, is het misschien tijd om de woorden van Eppink in overweging te nemen: "D66 traineert kernenergie en wil vooral windmolens. Die partij is een dogmatische sekte die NL gijzelt en verarmt." Dus, met die gedachte in gedachten, pak een stoel, Nederland. Dit zou nog wel even kunnen duren. Het is immers niet alsof we iets belangrijks te doen hebben, zoals het plannen van de energietoekomst van ons kleine, energieloze kikkerlandje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten