Duitsers schoten falend kabinet Rutte te hulp: 'afgelopen weekend eerste Nederlanders uit Kabul geëvacueerd door Duitsland'

Duitsers schoten falend kabinet Rutte te hulp: 'afgelopen weekend eerste Nederlanders uit Kabul geëvacueerd door Duitsland'

Premier Rutte en bondskanselier Merkel. Bron: Corepics VOF / Shutterstock.com.

De eerste Nederlanders werden afgelopen weekend al geëvacueerd uit Afghanistan, niet dankzij de hulp van ons eigen kabinet, maar dankzij de Duitsers. Terwijl ons kabinet met het ene slappe excuus na het andere komt, kwamen de Duitsers wél in actie. Zij waren zelfs zo vriendelijk om direct wat Nederlanders mee te nemen terwijl de situatie escaleerde in Kabul. Nederland mag de regering van Duitsland wel even flink bedanken hiervoor.

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bekend gemaakt dat er op vier verschillende vluchten Nederlanders zijn meegenomen. De Duitsers proberen zo veel mogelijk internationale partners te helpen. Terwijl we in Nederland afgelopen weekend naar een radeloos kabinet keken, dat maar bleef treuzelen, greep men in Duitsland wél snel in. Bovendien probeerde ze ook nog anderen te helpen. Van je buren moet je het hebben.

De Dagelijkse Standaard

Gisteren liet Sigrid Kaag via Twitter weten dat de eerste Nederlanders uit Kabul zijn vertrokken, maar dit blijkt dus niet te kloppen. Al in het weekend zijn er Nederlands geëvacueerd, maar niet door ons eigen kabinet. De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft aangegeven zo veel mogelijk mensen te helpen, aldus de Telegraaf.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Als Nederlands kabinet ben je flink door het ijs gezakt dat je pas drie dagen later zélf enkele Nederlanders het land uit hebt gekregen. Het is maar goed dat onze vrienden in Duitsland wél snel reageerde, en dat ze daarbij ook nog enkele Nederlanders meenamen is natuurlijk fantastisch nieuws.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Duitsland helpt het kabinet

Dit zou overigens wel een eye-opener moeten zijn voor het kabinet. Stop met het bureaucratische rompslomp én pak door in tijden van crisis. Of het nu gaat om de coronacrisis of de situatie in Afghanistan. We reageren keer op keer te traag én niet efficiënt genoeg. Het is in dit geval maar goed dat de Duitsers wel alert hebben gereageerd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties