640px Gemeenteverkiezingsdebat Den Haag 2018 6

Een cordon sanitaire rondom Hart voor Den Haag van Richard de Mos is een schande! BVNL stelt Kamervragen

Politiekapr 15 2022, 9:26
Richard de Mos en zijn partij Hart voor Den Haag was de grote winnaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Toch wil het partijkartel geen college met Hart voor Den Haag vormen omdat er een onderzoek tegen de Mos loopt vanwege corruptie en ze vinden zijn partij te populistisch. Van Haga (BVNL) vindt dit niet democratisch en stelt daarover Kamervragen.
Het democratie hatende D66 misbruikt het onderzoek van het OM jegens De Mos vanwege vermeende corruptie uit zijn wethouderstijd om hem uit het stadsbestuur te weren. “Deze ‘zaak’ had vóór de verkiezingen van jongstleden maart opgelost moeten zijn. Het getreuzel van het OM maakt het een politiek proces jegens de grootste partij, die ondanks het zwaard van Damocles boven het hoofd een nog groter mandaat van de Haagse kiezer heeft gekregen”, aldus de Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) die de minister van justitie vraagt om het Openbaar Ministerie tot spoed te manen bij het afronden dan wel seponeren van de ‘zaak’.
Van Haga stelt dat het mislukken van de formatie slecht is voor de democratie en het al wankele vertrouwen in de politiek. "Het stelselmatig uitsluiten van partijen draagt niet bij aan het herstellen van vertrouwen in de politiek. Het is triest om te zien dat partijen die zeggen zich zorgen te maken over de steeds lager wordende opkomst bij verkiezingen doen aan uitsluiting en obstructie van de grootste partij van de stad”, aldus Van Haga, die ook van het kabinet wil weten of het uitsluiten van partijen onderdeel is van de zo bewierookte ‘nieuwe bestuurscultuur’. “Wij zien namelijk steeds meer kiezers afhaken, maar wellicht is dat juist de achterliggende gedachte van deze nieuwe bestuurscultuur’.
Van Haga hekelt tenslotte het met voeten treden van het begrip ‘onschuldig tot het tegendeel bewezen is’. “Er is nog geen zaak tegen De Mos, laat staan een veroordeling. Ondertussen worden de beschuldigingen van het OM door partijen als D66, PvdA en GroenLinks wel gebruikt om zijn partij en daarmee zijn tienduizenden kiezers buitenspel te zetten. Ondanks het feit dat De Mos heeft aangegeven lopende de ‘zaak’ geen wethouders kandidaat te zijn.”
Er wordt hier een smerig spel gespeeld door het partijkartel door de mens Richard de Mos kapot te maken. Het stinkt in Den Haag en dat is de lijkenlucht van een rottende democratie. Goed dat Wybren van Haga hier Kamervragen over stelt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten