screenshot 2023 03 09 at 204705

Erik de Vlieger roept VVD campagneleider ter verantwoording

Politiekmrt 09 2023, 19:00
Thierry Aartsen, de campagneleider van de VVD, heeft recentelijk kritiek gekregen van opiniemaker Erik de Vlieger over een uitspraak op Twitter met betrekking tot premier Mark Rutte. Dit roept de vraag op of de VVD wel voldoende transparant is in haar communicatie.
Op Twitter reageerde Lilian Marijnissen, de SP-leider, op het feit dat Rutte alleen wilde deelnemen aan het programma Vandaag Inside als er geen boeren in het publiek zouden zitten. Marijnissen vond deze eis laf en schreef op Twitter: "Als dit waar is en je bent te laf om de mensen onder ogen te komen die door jouw beleid de vernieling in zijn geholpen, dan verdien je het niet om minister-president van ons land te zijn."
Thierry Aartsen reageerde daarop door te zeggen: "Voor alle duidelijkheid: dit is niet waar."

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Erik de Vlieger reageerde daar op zijn beurt weer op en zei dat de beweringen van Marijnissen "half waar" waren... wat in dit geval nóg erger is.
De Vlieger linkte naar een tweet van journalist Sam Hagen, waarin stond dat de VVD veel meer kwalijke eisen had gesteld, namelijk: "1. geen andere politici of politieke duiders aan de bar. 2. VVD wilde niet verrast worden door publiek vanwege veiligheid. 3. Boeren of toeslagenouders in publiek is niet besproken."

Uit navraag bij @vandaaginside en @VVD blijkt: - VVD kwam met eis: geen andere politici of politieke duider aan de bar - VVD wilde niet verrast worden door publiek vanwege veiligheid - Boeren of toeslagenouders in publiek is niet besproken

Mediacourant.nl
Mediacourant.nl
@Mediacourant

Wilfred Genee onthult eisen Mark Rutte: ‘Geen boeren in de studio’ - mediacourant.nl/2023/03/wilfre…

582
Reply
Een reageerder onder de tweet van De Vlieger legde uit dat punt twee en drie op hetzelfde neerkwamen en dat boeren niet specifiek werden genoemd omdat alle betrokken partijen begrepen dat de eis over veiligheid en het publiek betrekking had op boeren.
De vraag die hierbij opkomt is of de VVD wel altijd transparant is in haar communicatie. De partij heeft in het verleden vaker kritiek gekregen vanwege haar communicatie en transparantie. Zo werd de VVD beschuldigd van liegen toen ze in 2019 beloofden dat de energierekening van Nederlanders niet zou stijgen, terwijl deze wel degelijk omhoog ging.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ook in het dossier van de toeslagenaffaire heeft de VVD veel kritiek gekregen. Het was namelijk de VVD-minister Lodewijk Asscher die verantwoordelijk was voor het harde toeslagenbeleid dat voor veel gezinnen desastreuze gevolgen had. Bovendien was het Mark Rutte zelf die beweerde dat er geen memo's waren over de toeslagenaffaire terwijl deze er wel waren. Pas na een onderzoek van de commissie-Van Dam kwam de waarheid naar boven.
En dan waren er natuurlijk nog de uitspraken van Mark Rutte over Pieter Omtzigt ("functie elders"). Eerst had hij nooit zoiets gezegd, daarna was het het vergeten. Ondertussen is er zelfs een term verzonnen voor al dit gelieg én voor het systematische verbergen van informatie over hoe het eraan toegaat in het kabinet en de ambtenarijde Rutte-doctrine.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten