Esther Ouwehand (PvdD) doet net alsof ze meeleeft met boeren: 'Rutte is onzichtbaar!'

Esther Ouwehand (PvdD) doet net alsof ze meeleeft met boeren: 'Rutte is onzichtbaar!'

Volgens PvdD-leider Esther Ouwehand is Mark Rutte totaal afwezig in het debat over de stikstofcrisis. En dat vindt ze heel erg. Ofzo. Want eigenlijk vindt ze het helemaal niet erg; ze dan ook niet dat het beleid veranderd, alleen dat VVD en CDA "excuses" aanbieden voor het beleid van de afgelopen jaren. Met andere woorden, dat ze "sorry" zeggen dat ze de boerenstand niet al eerder de nek spreekwoordelijk hebben omgedraaid. Of, in het geval van PvdD natuurlijk, létterlijk.

Op het partijcongres van de Partij voor de Dieren sprak leider Esther Ouwehand ook over de stikstofcrisis en dan met name over de wanhoop die veel boeren voelen. Ze deed net alsof ze daar best wel empathie mee heeft. Oh ja, het is echt heel verschrikkelijk voor ze, en dan is Mark Rutte ook nog eens "onzichtbaar."

"De premier van Nederland heeft de taak om zijn rol te spelen in de maatschappelijke discussie over de verandering voor boeren. Hij moet het niet overlaten aan Van der Wal alleen. Al moet ik zeggen dat ze het heel goed doet," zei Ouwehand.

Heel goed doet? Boeren ervaren nul sympathie van Van der Wal. Die vrouw pretendeert VVD'er te zijn maar onthoofdt de boeren met alle plezier.

Maar nu komt het. Ouwehand vindt dat het kabinet "sorry" moet zeggen voor het beleid van de afgelopen jaren, maar dan alleen in die zin dat zij vindt dat er te lang aan "pappen en nathouden" is gedaan. Met andere woorden, de boeren is te lang verteld dat ze hun bedrijf mogen behouden en zelf wel even mogen bepalen wat ze doen op hún land.

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Wat een extremist als Ouwehand betreft was dat altijd een leugen, want als echte groene stalinisten hebben ze al jaren en jaren en jaren héél andere plannen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties