Filmpje! Fleur Agema fileert VVD'er Judith Tielen: 'Wat is dit voor ingestudeerd theaterstuk?'

Politiekdec 27 2022, 15:00
Het is natuurlijk kerstreces in de Tweede Kamer. Al die politici die zo hard werken om goed voor jouw en mijn belangen te zorgen (LOL) zijn er dus even een tijdje tussenuit. En dan bedoel ik niet een paar dágen, maar een paar wéken. Want anders dan gewone burgers hebben zij een lange, lange kerstvakantie. Omdat ze zo hard werken, weet je wel?
Hoe dan ook, op 24 mei van dit jaar was er wél actie in de Tweede Kamer. En daar hebben we een heel mooie video van. Want er was een schitterende confrontatie tussen PVV-Tweede Kamerlid Fleur Agema en VVD-poppetje Judith Tielen. Toentertijd hebben we daar ook van genoten, maar nu het einde van het jaar in zicht is gaan we er gewoon nog een keer voor zitten.
Agema werd namelijk helemaal gek van het verexcuserende gedrag van Tielen. Uit documenten blijkt dat de politiek zich tijdens de coronacrisis bemoeide met de inhoudelijke adviezen van de zogenaamde 'experts.' Dat zou niet zo zijn, maar het was dus wél zo.
De PVV'er wilde dat Tielen dit wangedrag duidelijk veroordeelde, en zowel minister Hugo de Jonge als zijn opvolger Ernst Kuipers zou aanpakken. Maar dat deed zij niet. Waarom niet? Nou, best simpel. Tielen is een VVD'er. En dat betekent dat ze een marionet is van Mark Rutte.
Agema stelde dat het duidelijk is dat er inhoudelijke wijzigingen gedaan zijn vanwege de politiek. Volgens Tielen was dat mogelijk zo... maar ze had het erover dat het eigenlijk slechts "de schijn" was. Het "ziet er niet heel fraai uit," ging ze verder. Maar de parlementaire enquete moet daar maar beter naar kijken.
Natuurlijk had Agema door wat dit betekent: dat Tielen de boel voor zich uitschuift. En trouwens, de parlementaire enquete-commissie zal ook nooit alle informatie hebben die er geweest is. Tielen moet dus gewoon keihard kunnen zeggen wat er gebeurd is.
Tielen weigerde dat zelfs toen te doen. En dus ging Agema los.
"Dit slaat helemaal nergens op," zei de PVV'er terecht. "Het is klip en klaar. Het staat er zwart op wit. Wat is dit voor een vooraf ingestudeerde verdedigingslijn van de VVD-vertegenwoordiger hier?"
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"We hebben hier een minister zitten die zei dat er geen inhoudelijke wijzigingen werden gedaan, dat er slechts verduidelijkingen werden gedaan door de ambtenaren van de minister. En bewijs is gewoon boven tafel gekomen dat dit niet waar is. Hij heeft de Kamer onjuist geïnformeerd in de eerste weken van zijn ministerschap!"
"Het bewijs is geleverd!" ging Agema verder. "En dan komt de VVD hier niet verder dan 'nou ja, het ziet er niet heel goed uit, het ziet er niet heel netjes uit, laten we wachten op de parlementaire enquete-commissie...' De VVD kan hier toch gewoon tegen de minister van VWS zeggen: dit nooit meer?!"
Natuurlijk bleef Tielen het antwoord daarop schuldig.
Zo. Dat was mooi. Laten we hopen dat Agema ons in het nieuwe jaar nog veel meer van dit soort moois bezorgt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten