Screen Shot 2022 09 11 at 155102

Raisa Blommestijn veroordeelt komende vuurwerkverbod: 'Alleen hierom ga ik vuurwerk afsteken!'

Binnenlanddec 27 2022, 16:00
Raisa Blommestijn, presentatrice van Ongehoord Nederland, heeft zich onlangs op Twitter uitgesproken tegen de push voor een vuurwerkverbod door de politie. Volgens Blommestijn maken "de geesten" langzaam plaats voor een verbod op vuurwerk, wat ze als een Nederlandse traditie ziet. Zij heeft zelf nooit veel met vuurwerk gehad, maar voelt zich nu gedreven om het wel af te steken vanwege de pogingen van de overheid om deze traditie te verbieden.
De politie kwam eerder vandaag in het nieuws omdat ze op ondemocratische wijze hebben gezegd dat er een vuurwerkverbod moet komen als de jaarwisseling te veel "ellende en schade" veroorzaakt. Dit roepen van een verbod zonder dat er een democratisch besluit is genomen, wordt door sommigen als onacceptabel gezien.
Vuurwerk is een Nederlandse nieuwjaarstraditie die al jarenlang plaatsvindt. Veel mensen kijken ernaar uit om op oudejaarsavond vuurwerk af te steken en te genieten van het spektakel. Hoewel er wel begrip is voor de zorgen over de mogelijke gevaren en negatieve gevolgen van vuurwerk, zoals geluidsoverlast en verwondingen, zijn er ook velen die zich verzetten tegen een vuurwerkverbod en de traditie willen behouden.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar ja, zo'n verbod past helaas wel in de trend die we de laatste jaren zien: een trend waarin vrijheden langzaam maar zeker verdwijnen terwijl tegelijkertijd risico's zoveel mogelijk 'vermeden' worden. Deze risico-vermijding wordt eigenlijk gewoon opgelegd aan de bevolking door overheden die het op geen enkele manier dan ook nog acceptabel vinden dat mensen dingen doen die, heel misschien, in vervelende situaties veroorzaken.
Door deze houding gaat heel veel verloren. Onze vrijheid, bijvoorbeeld. Maar ook onze kracht; kracht om om te gaan met tegenslagen en met situaties waarin we ons misschien niet altijd even heimelijk voelen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten