Mediakartel misbruikt Oekraïners om een vuurwerkverbod te pushen

Mediakartel misbruikt Oekraïners om een vuurwerkverbod te pushen

Dit begint ook een jaarlijkse traditie te worden dat het mediakartel probeert om een traditie om zeep te helpen. Eerst hebben ze een kinderfeest vermoord (Red. het Sinterklaasfeest) en nu moet Oud & Nieuw eraan geloven. Ze zullen niet rusten totdat al het vuurwerk definitief is verboden.

Het AD schrijft vandaag: ''De 36-jarige Maryna en haar dochtertje sloegen op de vlucht nadat de oorlog in hun geboorteland Oekraïne uitbrak. Alleen had niemand haar van tevoren gewaarschuwd voor het vuurwerk in Nederland waar zij nu bijna wekelijks mee wordt geconfronteerd.'' Het is natuurlijk ook schandalig dat de gastvrije Nederlanders de Oekraïense oorlogsvluchtelingen geen disclaimer hebben gegeven dat Nederlanders van vuurwerk afsteken houden rond de jaarwisseling. Als zij dit wisten waren ze nooit naar het vuurwerk gekke Nederland gegaan.

Het is behoorlijk ziek dat het AD een oorlogsvluchteling misbruikt om de discussie omtrent het verbod op vuurwerk weer aan te wakkeren. ''De Oekraïense is niet boos op de mensen die hier vuurwerk voor de lol afsteken. ,,Die mensen hebben geen ervaring met echte explosies, dus ik neem het ze niet kwalijk.” Ze hoopt dat ze door het vertellen van haar verhaal het gesprek over vuurwerk kan aanwakkeren. ,,Niet als een probleem, maar om te laten zien dat er ook een andere kant aan dit verhaal zit. Dat dat harde vuurwerk niet voor iedereen leuk is”, zegt ze,'' schrijft het AD.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Na Corona worden nu Oekraïense oorlogsvluchtelingen misbruikt om vuurwerk te laten verbieden. Als het niet zo triest was dan is het best lachwekkend te noemen. Waarom? Omdat het zo voorspelbaar is. Elke crisis wordt momenteel aangegrepen om tradities af te schaffen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer