shutterstock 313056677

Mediakartel misbruikt Oekraïners om een vuurwerkverbod te pushen

Binnenlandnov 23 2022, 16:00
Dit begint ook een jaarlijkse traditie te worden dat het mediakartel probeert om een traditie om zeep te helpen. Eerst hebben ze een kinderfeest vermoord (Red. het Sinterklaasfeest) en nu moet Oud & Nieuw eraan geloven. Ze zullen niet rusten totdat al het vuurwerk definitief is verboden.
Het AD schrijft vandaag: ''De 36-jarige Maryna en haar dochtertje sloegen op de vlucht nadat de oorlog in hun geboorteland Oekraïne uitbrak. Alleen had niemand haar van tevoren gewaarschuwd voor het vuurwerk in Nederland waar zij nu bijna wekelijks mee wordt geconfronteerd.'' Het is natuurlijk ook schandalig dat de gastvrije Nederlanders de Oekraïense oorlogsvluchtelingen geen disclaimer hebben gegeven dat Nederlanders van vuurwerk afsteken houden rond de jaarwisseling. Als zij dit wisten waren ze nooit naar het vuurwerk gekke Nederland gegaan. 
Het is behoorlijk ziek dat het AD een oorlogsvluchteling misbruikt om de discussie omtrent het verbod op vuurwerk weer aan te wakkeren. ''De Oekraïense is niet boos op de mensen die hier vuurwerk voor de lol afsteken. ,,Die mensen hebben geen ervaring met echte explosies, dus ik neem het ze niet kwalijk.” Ze hoopt dat ze door het vertellen van haar verhaal het gesprek over vuurwerk kan aanwakkeren. ,,Niet als een probleem, maar om te laten zien dat er ook een andere kant aan dit verhaal zit. Dat dat harde vuurwerk niet voor iedereen leuk is”, zegt ze,'' schrijft het AD.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Na Corona worden nu Oekraïense oorlogsvluchtelingen misbruikt om vuurwerk te laten verbieden. Als het niet zo triest was dan is het best lachwekkend te noemen. Waarom? Omdat het zo voorspelbaar is. Elke crisis wordt momenteel aangegrepen om tradities af te schaffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten