Screen Shot 2022 05 25 at 125437

Filmpje! Gideon van Meijeren (FVD) staat ferm in de Tweede Kamer: 'Ik vind Jaap van Dissel corrupt'

Politiekmei 25 2022, 11:44
In de Tweede Kamer was er een clash tussen Gideon van Meijeren (FVD) en enkele andere Kamerleden - waaronder zogenaamde oppositieleden - omdat de Forumer de euvele moed had Jaap van Dissel "corrupt" te noemen. Zijn reden daarvoor was en is dat Van Dissel zijn adviezen heeft aangepast op verzoek van de minister; dit terwijl hij van het kabinet afhankelijk is wat betreft zijn functie en dus zijn salaris.
Verschillende Deug-Kamerleden - waaronder Pieter Omtzigt - vielen daarover. Het was zo hard, zo niet-netjes. Het is gewoon niet fijn! Zo gaan we niet met elkaar om! Dat Van Dissel mensen heeft opgesloten in huis en dat hij adviezen letterlijk heeft laten aanpassen vanwege feedback uit het kabinet, soit. Maar "corrupt," nee, dat woord mag je niet gebruiken!
Nou, Van Meijeren was niet onder de indruk van die kritiek. Hij verweerde zich bijzonder effectief en sloeg terug.
Overigens is het ronduit opvallend dat Omtzigt weer minuten en minuten besteedt aan het bekritiseren van een collega-oppositielid. Merkwaardig. Want de twee meest belangrijke taken van de Kamer zijn a) wetten maken / goedkeuren en b) de regering controleren. Een ander oppositie-Kamerlid de maat nemen omdat je zijn woordgebruik wat overdreven fel vindt is niet de primaire taak van Kamerleden - en zeker niet van Kamerleden die zelf ook deel uitmaken van de oppositie.
Het zijn dit soort dingen waardoor je eigenlijk alleen maar kunt concluderen dat 99% van de Nederlandse Kamerleden niet langer begrijpt wat de taak van Kamerleden eigenlijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten