Filmpje! JA21 tegen het vuurwerkverbod na advies zoontje Joost Eerdmans

Politiekjun 09 2022, 11:45
Gisteren was er het debat over het verbieden van vuurwerk voor consumenten. Dit debat leverde weinig vuurwerk op. Maar leverde wel één hilarisch moment op toen Joost Eerdmans begon over het vuurwerkverbod thuis en zijn zoontje hem adviseerde ''nee papa, niet doen''.
Voordat Joost Eerdmans na de microfoon liep om aan zijn bijdrage te beginnen aan het debat zei Esther Ouwehand (PvdD) tegen hem ''Joost denk aan de dieren''. Waarop Eerdmans antwoorde ''ik denk aan mijn zoontje''. Welk kind in Nederland is er niet groot geworden met deze oudejaarstraditie!? Deze traditie moet ons niet worden afgepakt door een stelletje communisten (GroenLinks) en 'anti-plezier links' (PvdD).
De PvdA speelde hierop in door Eerdmans in de bezorgde rol van vader te drukken. Want een kwart van de mensen die letsel oplopen door vuurwerk zijn 12 jaar. Het zoontje van Eerdmans is ook 12 jaar en als vader moet je die dus beschermen. Eerdmans pareerde deze gespeelde bezorgdheid van de PvdA makkelijk met het antwoord dat zijn zoon net als Eerdmans tijdens het vuurwerk afsteken een veiligheidsbril draagt. Je kunt voor kinderen genoeg maatregelen nemen om ze veilig vuurwerk te laten afsteken. Dit mag daarom nooit als de reden mogen opgevoerd om het consumentenvuurwerk te verbieden.
11% van de incidenten in Rotterdam tijdens de jaarwisseling zijn vuurwerk gerelateerd. De andere grote incidenten in Rotterdam tijdens de jaarwisseling zijn alcohol en drugs gerelateerd. Er wordt juist niet gepleit voor een alcoholverbod. En drugs daar zijn de aanhangers van GroenLinks en de Partij van de Dieren juist groot verbruiker van. Dat is te merken met welke absurde voorstellen ze met regelmaat komen in de Kamer om Nederland ingrijpend te veranderen.
Het geweld tegen hulpverleners tijdens de jaarwisseling wordt door een vuurwerkverbod ook niet opgelost. Hiermee schopt JA21 kinderlijk eenvoudig de hele fundatie onder het flut wetsvoorstel van de Groene Khmer (GL) en 'anti-plezier links' weg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten