Filmpje! Pepijn van Houwelingen (FVD) wil keiharde deadline voor afhandeling Toeslagenaffaire

Politiekmrt 09 2023, 13:00
Gisteren was er wederom een debat over de afhandeling van de Toeslagenaffaire in de Tweede Kamer. Forum voor Democratie (FVD) heeft aangedrongen op een deadline voor het helpen van de slachtoffers van de Toeslagenaffaire door de regering. Pepijn van Houwelingen (FVD) heeft verklaard dat de staatssecretaris op zijn minst een keiharde deadline moet geven. Als dit niet lukt, zou de staatssecretaris moeten aftreden, aldus Van Houwelingen.
De toeslagenaffaire, waarbij duizenden ouders onterecht werden beschuldigd van fraude en daardoor in grote financiële problemen kwamen, is al enige tijd onderwerp van debat. De regering heeft beloofd de slachtoffers te helpen, maar tot op heden is er geen duidelijke deadline gesteld voor de afhandeling van de zaak. Dit heeft geleid tot grote frustratie onder de slachtoffers en hun families en bij veel Kamerleden uit de oppositie.
''De staatssecretaris moet ons op zijn minst een deadline kunnen geven. Zegt de staatssecretaris ons toe met een keiharde deadline te komen en als dit niet lukt dat de staatssecretaris dan zegt dan stap ik op,'' aldus Pepijn van Houwelingen (FVD). Staatssecretaris Aukje de Vries heeft (VVD) weigert echter om een deadline te stellen. Dit heeft tot verontwaardiging geleid bij FVD en andere oppositiepartijen. Het is begrijpelijk dat de toeslagenslachtoffers wanhopig worden van de gebrekkige afhandeling van de toeslagenaffaire door het Kabinet Rutte IV.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is van groot belang dat de regering de slachtoffers van de toeslagenaffaire zo snel mogelijk helpt en dat er duidelijke afspraken worden gemaakt over de afhandeling van deze zaak. Het is onacceptabel dat deze affaire zich maar voort blijft slepen zonder enige concrete actie van de regering. FVD roept de regering dan ook op om zo snel mogelijk met een duidelijke deadline te komen en de beloftes aan de toeslagenslachtoffers na te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten