rainbow flag g9b285a6a1 1920

FVD-kandidaat Nick Mijnhart, die zelf homoseksueel is, uitgesloten van regenboogdebat

Politiekfeb 23 2023, 15:15
Het Forum voor Democratie (FVD) is definitief uitgesloten van het regenboogdebat dat aankomende vrijdag in Ede plaatsvindt. Dit is een flinke teleurstelling voor Nick Mijnhart, die de partij zou vertegenwoordigen. Opmerkelijk genoeg is Mijnhart zelf homoseksueel.
"Ik vind het heel spijtig dat een homoseksueel om zijn mening wordt uitgesloten bij het eerste Gelderse regenboogdebat", aldus Mijnhart in een reactie op het besluit van verschillende regionale COC-afdelingen. Het debat in Ede is een initiatief van het COC, de belangenvereniging voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders.
De reden voor de uitsluiting van de FvD is het gemeenteraadsdebat in Arnhem. Raadslid Gino Luurssen hield daar een zeer kritisch betoog over gender. Tijdens zijn betoog liepen er zelfs raadsleden weg uit de vergadering. Luurssen noemde "de genderideologie" onkruid dat bij de wortel moet worden aangepakt.
Het uitsluiten van de FVD heeft tot veel ophef geleid. Verschillende politici hebben zich uitgesproken tegen deze beslissing en vinden dat iedereen, ongeacht zijn of haar politieke voorkeur, moet kunnen deelnemen aan het debat. Het COC heeft laten weten dat de FVD niet welkom is vanwege hun standpunten over gender en seksualiteit.
Het uitsluiten van iemand vanwege zijn of haar politieke gezindheid is een schending van de vrijheid van meningsuiting en het recht op politieke participatie. Het is een fundamenteel principe in democratische samenlevingen dat mensen in staat moeten zijn om hun politieke mening te uiten, zich verkiesbaar te stellen en deel te nemen aan politieke debatten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Dit laat weer eens zien dat het COC is getransformeerd in een zeer enge totalitaire organisatie waar geen ruimte is voor andere opvattingen dan de woke ideologie. Het COC heeft lak aan de vrijheid van meningsuiting en aan democratie. Het COC moet daarom niet langer als een serieuze gesprekspartner worden gezien door de overheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten