Screen Shot 2021 11 08 at 124015

Geert Wilders geeft Özcan Akyol ervan langs: "Onrechtmatig en pure laster. Strafbaar dus."

Politiekjan 11 2022, 13:00
Gisteravond was Özcan Akyol te gast bij het nieuwe programma VI Vandaag. Bij het programma uitte Akyol enkele ferme beweringen; Geert Wilders zou namelijk het stemrecht van moslims willen afpakken. Maar dit is een verdraaiing van een PVV-standpunt, dit heeft de PVV-voorman zo nooit gezegd. Hij roept de columnist dan ook op het matje voor zijn laster.
Het is natuurlijk altijd makkelijk voor politiek correcte lieden om PVV-leider Geert Wilders in een negatief daglicht te zetten als hij, of zijn partij, zichzelf niet kan verdedigen. Gisteren bij het nieuwe programma VI Vandaag zei Özcan Akyol dat Wilders mensen met een moslim-achtergrond hun stemrecht wil ontnemen.
Echter heeft de PVV-voorman dit nooit zo gezegd. Wel pleit de PVV voor een heroverweging van het stemrecht voor een ieder met een dubbel paspoort. De partij wil namelijk dat mensen die in Nederland wonen, en dus willen stemmen, kiezen voor hun Nederlandse nationaliteit. Zijn partij heeft nooit expliciet mensen met een moslim-achtergrond genoemd in deze context.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1480809873038270464?ref_src=twsrc%5Etfw
Dit is nu iets wat helaas vaker gebeurt. Er wordt van alles over de PVV geroepen en vaak genoeg is het pure onzin. Het is gewoon de zoveelste poging om de partij in een cordon sanitaire te plaatsen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Ja, de PVV is uiterst kritisch op de islam. Maar de partij heeft nooit geroepen dat ze alleen het stemrecht van moslims willen intrekken. De partij heeft vaak genoeg duidelijk gemaakt dat het problematisch is als mensen een dubbele nationaliteit hebben. Niet alleen zou het de integratie belemmeren, daarnaast levert het ook juridisch gedoe op.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten