segers tweedekamer

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) ontslagen als columnist bij het Nederlands Dagblad

Politiekdec 14 2022, 17:00
Het Nederlands Dagblad heeft Gert-Jan Segers (ChristenUnie) ontslagen als columnist. In een redactioneel commentaar schrijft de hoofdredacteur dat het ND er niet is om de belangen van een bepaalde politieke partij te behartigen.
Dit is een goede ontwikkeling, niet omdat het per se verkeerd is dat politici columns schrijven - wij bij De Dagelijkse Standaard laten dat graag doen door onze politieke bondgenoten en vrienden - maar omdat het betekent dat Gert-Jan Segers niet langer een platform zal hebben om zijn ideeën te verspreiden in het ND.
Het is belangrijk dat kranten en andere media zich niet laten beïnvloeden door politieke partijen en dat ze hun onafhankelijkheid behouden. Alleen op die manier kunnen ze een eerlijk en objectief beeld geven van wat er in de wereld gebeurt en kunnen ze hun lezers informeren zonder vooringenomenheid. Hahaha, oké, sorry, we wilden dit toch even zo opschrijven als de rest van de media, maar helaas, we slaagden er niet in om dat zonder luidruchtige schaterlach te doen.
Gert-Jan Segers was jarenlang één van de vaste columnists van het ND, maar dat tijdperk is nu dus voorbij. Het is onwaarschijnlijk dat hij zijn column erg zal missen, aangezien hij nog steeds de fractievoorzitter is van de ChristenUnie en daarmee een belangrijke politieke stem in Nederland. Dat is en blijft natuurlijk jammer voor het Nederlandse volk, want op die manier kan hij nog altijd Nederland heel veel schade doen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Maar voor lezers van het ND betekent dit wel dat ze niet meer één keer in de zes weken geconfronteerd hoeven te worden met de kabinetspropaganda van deze aartsleugenaar die tevens zijn christelijke geloof puur en alleen als politiek wapen gebruikt in plaats van als politieke inspiratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten