screen shot 2023 01 07 at 153407

Gert-Jan Segers verlaat ChristenUnie: een teken van falend politiek leiderschap in Nederland

Politiekjan 13 2023, 9:00
Het is opmerkelijk dat Gert-Jan Segers nu stopt als, partijleider, fractievoorzitter en Kamerlid van de ChristenUnie. Het lijkt erop dat de politieke elite in Nederland zich snel terugtrekt wanneer het te heet wordt onder de voeten. Als architect van het kabinet is het natuurlijk ongekend dat je na één jaar de Tweede Kamer al verlaat na de installatie van het kabinet Rutte IV.
“Ik heb de kar een tijd kunnen trekken en met jullie steun en de zegen van God zijn we tot hier gekomen,” schrijft Segers. “De ChristenUnie is een partij die midden in de samenleving werk maakt van christelijk-sociale idealen. Er staat een geweldig team en nu is het aan hen om die missie verder te brengen. Ik heb daar veel vertrouwen in.”
Segers diende ruim tien jaar als Tweede Kamerlid, waarvan meer dan zeven jaar als fractievoorzitter en politiek leider. Hij volgde in die rol Arie Slob op in 2015. Segers schoof tot twee keer toe samen met Carola Schouten aan bij onderhandelingen over een nieuw kabinet, na de verkiezingen van 2017 en 2021. Daarin werden door de ChristenUnie onder meer op thema’s als klimaatbeleid en bestaanszekerheid belangrijke resultaten geboekt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is een schande dat hij zijn termijn niet volmaakt, maar het is niet verrassend in het huidige politieke klimaat waar steeds vaker kartelpolitici weglopen voor hun verantwoordelijkheid. Het is heel makkelijk om de pijp aan Maarten te geven terwijl je het land in puin achterlaat. De vraag is wie de volgende zal zijn die het zinkende schip verlaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten