Gideon van Meijeren confronteert Jaap van Dissel met oversterfte: 'Waarom toch weer massaal vaccineren?'

Gideon van Meijeren confronteert Jaap van Dissel met oversterfte: 'Waarom toch weer massaal vaccineren?'

Gideon van Meijeren is in de Tweede Kamer de confrontatie aangegaan met Jaap van Dissel, van het RIVM. Hij wilde namelijk weten hoe het toch kan dat het RIVM mensen massaal wil gaan inenten - weer - terwijl volgens Van Meijeren niet duidelijk is dat er géén link is tussen de vaccins en de oversterfte die Nederland nu al maanden teistert - een oversterfte die niet te wijten is aan corona.

Ongelooflijk genoeg was het de 'commissievoorzitter' - van het CDA - die Van Meijeren steeds weer de mond probeerde te snoeren. Hij werd letterlijk na elke zin onderbroken. Steeds weer kreeg hij te horen dat hij deze vraag niet mocht stellen. Want hij mocht alleen téchnische vragen stellen, geen beleids-inhoudelijke vragen.

Nou, dit is toch vrij technisch he?

Maar nee. Het mocht niet. Dit soort vragen zijn VERBODEN. Je mag alleen vragen stellen als: 'Hoe ga je die prikken eigenlijk zetten? Hoeveel mensen worden ingezet? Oh, zo, nou, dat is heel goed hoor. Jeetje Jaap, wat ben jij goed in het organiseren van dit soort campagnes. Echt heel indrukwekkend!'

Kijk naar de manier waarop Van Meijeren Van Dissel probeerde aan te pakken en naar hoe Joba van den Berg hem steeds weer stil sloeg. Figuurlijk dan - hoewel op sommige momenten ook bijna létterlijk.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het echte trieste is natuurlijk dat wij in Nederland dit gewoon accepteren. Dat pedante mens van het CDA laat een gekozen volksvertegenwoordiger gewoon niet aan het woord. Hij wordt steeds onderbroken, mag niets zeggen. En als hij zijn vraag er dan uiteindelijk uit krijgt zegt ze gewoon: meneertje Van Dissel hoeft niet te antwoorden.

Er is niets over van de democratie in Nederland. Het is één grote wassen neus.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties