De drammers van VluchtelingenWerk eisen einde opvang asielzoekers in de (crisis)noodopvang

De drammers van VluchtelingenWerk eisen einde opvang asielzoekers in de (crisis)noodopvang

Je hebt veel foute NGO's in Nederland en daar is VluchtelingenWerk Nederland één van. Deze organisatie heeft een kort geding aangespannen tegen de staat en het COA. Zij eisen dat per direct wordt gestopt met het plaatsen van asielzoekers in de (crisis)noodopvang.

Thierry Baudet ziet het goed daar gaan we weer. VluchtelingenWerk, mede gefinancierd door Justitie, klaagt de staat aan. Dus als belastingbetaler betáál je om zelf aangeklaagd te worden, zodat er daarna nóg meer van jouw geld naar asielzoekers gaat. Veel gekker moet het niet worden. Baudet vergeet er nog bij te vermelden dat VluchtelingenWerk mede wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. We zijn toch knettergek dat we zo'n foute organisatie indirect financieren door mee te spelen met een loterij.

Er zijn 72 noodopvanglocaties en een onbekend aantal crisisnoodopvanglocaties. Er zouden circa 10.000 mensen in deze locaties verblijven. COA gaf op zitting aan dat de cijfers nog hoger zijn: 12.400 vluchtelingen in de noodopvang en 5750 in de crisisopvang. Volgens Unicef verblijven er ruim 3000 kinderen in noodopvanglocaties. Dit zijn hoge aantallen. Maar laten we eerlijk wezen deze mensen zijn allemaal vrijwillig naar Nederland gekomen voor een beter bestaan. En laten we een duidelijk onderscheid maken tussen vluchtelingen en economische migranten. Nee dat doet VluchtelingenWerk niet omdat iedereen in hun ogen zielig is en het is natuurlijk hun verdienmodel.

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Een fatsoenlijk kabinet waar het belang van Nederland op de eerste plaatst staat voert per direct een asielstop in of stuurt doorreizigers vanuit andere veilige EU-landen terug naar start, zoals afgesproken in het Dublinverdrag. Aangezien verdragen met voeten worden getreden wordt het tijd om het vluchtelingenverdrag op te zeggen en het Schengenverdrag te herzien. Nu is heel Nederland niet meer geschikt om asielzoekers op te vangen. We hebben geen geschikte locaties en mankracht meer. Het land is vol. Er is geen ruimte meer. Als dit gebeurt dan zijn de dagen van VluchtelingenWerk Nederland geteld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties