7174939623 559c6d7bb3 c

Goed nieuws! Dick Benschop vertrekt als baas Schiphol

Binnenlandsep 15 2022, 14:24
Zijn positie was onhoudbaar geworden maar inmiddels heeft Dick Benschop zelf zijn functie ter beschikking gesteld. De afgelopen maanden ging alles mis op de luchthaven wat fout kon gaan. Hopelijk kiest Den Haag nu voor iemand met een hart voor de luchtvaart in plaats iemand te belonen voor zijn bewezen diensten voor het partijkartel.
Sinds de meivakantie zijn er enorme problemen op Schiphol. Iedereen kent inmiddels de beelden van lange rijen waardoor reizigers hun vlucht missen. Dit komt door personeelstekort. Er zijn te weinig beveiligers en bij de bagageafhandeling is er ook een personeelstekort. Schiphol heeft moeite om personeel te behouden daarom deelde Schiphol een zomertoeslag uit. Helaas verliep deze regeling deze maand en vertrok veel personeel alsnog. Luchtvaartmaatschappijen was deze zomer ook gevraagd om het aantal vluchten te verminderen om de drukte het hoofd te kunnen bieden. Dat heeft niet geholpen omdat de rijen bleven.
Benschop heeft zijn knopen geteld en besloten om de eer aan zichzelf te houden. ''Ik maak op eigen initiatief plaats om Schiphol de ruimte te geven een nieuwe start te maken. Ik wil niet dat de aandacht voor mijn persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen. De situatie op Schiphol en wat dat betekent voor onze reizigers en medewerkers gaat mij aan het hart. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar we zijn er nog niet. Ik hoop wel dat het snel beter gaat. Ik hou van Schiphol. Leidinggeven aan dit bedrijf was voor mij een grote eer”, aldus de vertrekkend topman.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
,,Ik denk dat bij alles wat er speelt, het hem siert dat hij deze stap zet”, zegt Mark Harbers, de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Nee Harbers de positie van Benschop was onhoudbaar geworden. Een minister met visie had Benschop de wacht aangezegd. Maar net als bij Mark Rutte ontbreekt het bij Mark Harbers aan visie en daadkracht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten