Suzanne Kröger

GL-Kamerlid Suzanne Kröger beschuldigd van liegen over geweldsthema bij debatavond over klimaat

Politiekfeb 23 2023, 19:00
GL-Kamerlid Suzanne Kröger is onder vuur komen te liggen nadat zij beweerde dat zij niet op de hoogte was van het feit dat een omstreden debatavond in Amsterdam in het teken zou staan van 'klimaatgeweld'. Uit navraag van De Telegraaf blijkt echter dat Kröger wel degelijk op de hoogte was van de insteek van de avond. Het Progressief Café, dat de bijeenkomst organiseerde, bevestigt dat zij vanaf het begin wist dat geweld een centraal onderwerp zou zijn.
De vraag of geweld geoorloofd is om een hardere aanpak van de klimaatcrisis af te dwingen, moest centraal staan tijdens de avond. Kröger was een van de prominente sprekers, maar trok zich terug toen er ophef ontstond over het programma. De bijeenkomst werd vervolgens snel afgeblazen. Maar de vraag blijft hangen of het geweldsonderwerp daarmee definitief van de agenda is verdwenen, omdat niet alle sprekers afstand hebben genomen van de suggestie van geweld.
Partijleider Jesse Klaver van GroenLinks houdt vol dat Kröger de juiste keuze heeft gemaakt door zich terug te trekken als spreker. Klaver vindt dat zijn partijgenote niets te verwijten valt. Het Progressief Café bevestigt echter dat Kröger vanaf het begin op de hoogte was van het geweldsonderwerp.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De kwestie heeft voor de nodige ophef gezorgd en roept vragen op over de standpunten van GroenLinks met betrekking tot geweld in de strijd tegen klimaatverandering. Kröger laat nu weten dat zij dacht deel te nemen aan een debatavond over klimaatactivisme, maar uit de berichtgeving van De Telegraaf blijkt dat zij wel degelijk op de hoogte was van het geweldsonderwerp. Dit laat weer eens zien dat extreemlinkse partijen zoals GroenLinks geweld verheerlijken. Het doel heiligt volgens hen de middelen. Het wordt tijd dat de NCTV en AIVD de dreiging van extreemlinks eens serieus gaat nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten