ploumklaaf

GroenLinks en PvdA gaan vol op het socialistische orgel en eisen: 'Hogere lonen in de publieke sector!'

Politiekaug 26 2021, 16:45
Het zijn voor iedereen bijzonder moeilijke tijden. Maar bij GroenLinks en de PvdA denken ze tóch dat nu hét moment is om de lonen in de publieke sector te verhogen. Waarom ook niet? Socialisten willen dat immers altijd doen.
De paringsdans van Jesse Klaver en Lilianne Ploumen is nu wel écht misselijkmakend. Want dat ze samen trots voor de camera's vertellen dat ze het fijn vinden om samen te werken, soit. Maar nu gaan de twee ook al samen twitteren. Kunnen die twee niet gewoon een hotelkamer nemen? En onthoud: wat er in een hotelkamer gebeurt blijft in de hotelkamer.
Hoe dan ook, de twee zijn tegenwoordig samen aan het twitteren. Want GroenLinks en de PvdA willen graag duidelijk maken aan iedereen dat ze - s.a.m.e.n. - hogere lonen eisen "voor de publieke sector."
https://twitter.com/groenlinks/status/1430823025327460355
"De economie groeit, de winsten stijgen, maar de meeste mensen merken daar niets van in de portemonnee," schrijven de twee partijen. Dat is niet zo gek, want die winsten gaan vooral naar de grote bedrijven. Kleine bedrijven hebben het in de meeste sectoren nog steeds heel erg lastig.
Maar dat maakt GroenLinks en de PvdA niets uit. Want voor de twee socialistische partijen telt maar één ding: meer, meer, meer geld in de publieke sector pompen. Hogere lonen, te betalen door al die mensen die het juist al anderhalf jaar heel lastig hebben.
En de "koopkracht verbeteren" voor gezinnen en alleenstaanden? Prima. Weet je hoe je dat doet? Niet door er nog meer belastinggeld tegenaan te gooien, maar door belastingen te verlagen én door alle achterlijke Covidregels af te schaffen. Geef Nederlanders hun vrijheid terug. De economie zal dan automatisch groeien, en al die gezinnen én alleenstaanden houden héél snel al véél meer over dan nu.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar ja, dat willen PvdA en GroenLinks natuurlijk niet écht. Zoals socialisten altijd doen willen ze de crisis alleen maar aangrijpen om meer, meer, meer socialisme aan ons op te dringen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten