Filmpje! Jesse Klaver (GroenLinks) zij aan zij met Lilianne Ploumen (PvdA): ‘Het vertrouwen en plezier is groot’

Hoewel gewone Nederlanders onderhand op het punt staan depressief te worden van de eeuwenlang durende formatie is Jesse Klaver juist heel blij. Want, laat de GroenLinks-leider weten, hij en Lilianne Ploumen hebben hartstikke veel plezier in hun samenwerking. Het vertrouwen is dan ook “groot.” 

Jesse Klaver en Lilianne Ploumen hebben heel erg zin in hun samenwerking. Dat blijkt uit de beelden van een gesprek dat de twee partijleiders hadden met de media.

Je moet de beelden echt zien om het te geloven. Als je naar GroenLinks-groupie Klaver luistert zou je zweren dat zijn marginale club en de PvdA een geweldige verkiezingsoverwinning geboekt hebben; dat ze enorm groot en succesvol zijn, en dat ze nu samen wel even een kabinet in elkaar knutselen.

“Ik wil iets benadrukken,” aldus Klaver. “Er is iets bijzonders gebeurd.” Oh ja? Wat dan? Zeg het ons, Jesse! We kunnen niet wachten!

“Sinds dit voorjaar, na de verkiezingen, is de samenwerking tussen onze fracties” (op dat moment keek Klaver naar Ploumen, zo van: “Ja toch?!”) “inniger geworden. Dat hebben jullie allemaal kunnen zien. Het vertrouwen is gegroeid. En ook het vertrouwen en het plezier in ónze samenwerking. En dat heeft ons ertoe gebracht, tot waar we nu zijn.”

Vervolgens vond Klaver het noodzakelijk om zichzelf (en Ploumen) even de hemel in te prijzen. Want, zei hij, aan de ene kant is het een “heel logische stap” voor GroenLinks en PvdA om samen de onderhandelingen in te gaan. Ook hun voorgangers hadden dat al met elkaar besproken. “Op deze manier zetten we een volgende stap in die linkse samenwerking,” zei Klaver. Daarom noemde hij de Kamer-fusie ook “een grote stap.” En een belangrijke.

Volgens hem is die “grote stap” van belang “omdat de uitdagingen in Nederland en in de wereld zo ontzettend groot zijn. Ik ben er echt tot in het diepst van mijn vezels van doordrongen dat, wil je klimaatverandering aanpakken, wil je ervoor zorgen dat ongelijkheid wordt teruggedrongen, wil je dat mensen in dit land gewoon weer een woning kunnen vinden, dat progressieve en linkse partijen elkaar niet moeten bestrijden en concurreren maar en uit elkaar laten spelen, maar moeten samenwerken.”

“Daarin zetten wij vandaag een stap,” concludeerde de man die zichzelf heel erg goed vindt tenslotte.

Dit soort superlatieven kunnen ongetwijfeld op steun rekenen van D66-leider Sigrid Kaag. Die liet eerder immers al weten het gezamenlijke linkse front van de twee linkse kneuspartijen “erg moedig” te vinden.

Hartstikke leuk natuurlijk. Maar de rest van Nederland kan alleen maar kotsen op de politieke spelletjes van Jesse Klaver en Lilianne Ploumen. De werkelijkheid is dat ze denken dat ze samen meer voor elkaar kunnen krijgen omdat ze in hun uppie gewoon te klein zijn. Dit heeft niets met moed te maken, en die juichverhalen van Klaver kunnen ook wel achterwege blijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En het ergste van dit alles? De twee partijen doen net alsof zij nu gaan bepalen wat er in het regeerakkoord komt! Waarom zouden ze anders zo dol van vreugde zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Poemien Noegien

  Linksfascistisch gekir… Ik condoleer Nederland op voorhand. Maar het is niet onbegrijpelijk. Klaver & Ploumen zijn beide lid van het World Economic Forum, de club waar Mark Rutte reclame voor maakt.

 2. Emile Takma

  “wil je klimaatverandering aanpakken, wil je ervoor zorgen dat ongelijkheid wordt teruggedrongen, wil je dat mensen in dit land gewoon weer een woning kunnen vinden, dat progressieve en linkse partijen elkaar niet moeten bestrijden en concurreren maar en uit elkaar laten spelen, maar moeten samenwerken.”

  Raak!

  1. Poemien Noegien

   Aldus de zuigende parasiet.

  2. usb3.0

   Angstprediker tamil ziet achter elke boom een demon

  3. ElGuapo

   Het enige wat raak was schlemieltje is de bowlingbal die je tegen je kop aan hebt gehad toen je klein was.

   2 partijtjes die zich groter voordoen dan ze zijn, totaal niet bij elkaar passen maar voor macht hun idealen overboord gooien en doen alsof het elkaars grootste vrienden zijn.

  4. vlekkenoplosser

   de strónt vlek zijn gewauwel is tenen krommend, de pvda is decennia lang het centrum van de macht geweest en inmiddels gemillimeterd tot 8 zetels. Onlangs is groen links gehalveerd van 14 naar 8 zetels. Het vertrouwen in deze linkse meuk is nihil en de strónt vlé®k wil doen laten voorkomen dat deze twee splinters de winnaars van de verkiezingen zijn. De strónt vlé®k heeft ze niet allemaal op een rij zoals hij dag in dag uit bewijst.

   de vvd is al ongeloofwaardig met zijn stuiptrekking naar links maar een coalitie met dit linkse zooitje zal uitdraaien op,

   1 of een gemilimeterde vvd
   2 of rutte speelt het zo slim dat pvda en gl de zwarte piet krijgen en verder van de ladder getrapt worden

   Het resultaat is mij om het even. 1 van de judasclubs krijgt de rekening

  5. Cootje

   Het socialisme heeft in heel Europa een spoor van vernieling getrokken , gestolen gefraudeerd , vriendjes politiek oplichtingen , in Spanje en Portugal kunnen ze ze niet eens vervolgen , want dan zitten alle socialisten in die landen in de bak , socialisten hebben er altijd voor zich zelf gezeten kijk maar naar w,i,M k,ok en Lodewijk de ,w,a,a,al .super zakkenvullers ,gewoon even Google

   1. Pauline Kummer

    @Cootje …Ik heb niets kunnen vinden zoals u dat zegt.

    1. ElGuapo

     Misschien kan een andere alterego dat wel.

    2. Poemien Noegien

     Willem geeft ‘m altijd weg.

     🙂

    3. Cootje

     Volgens mij ben je niet van deze wereld of je wilt het niet zijn , Google gewoon even bijv corruptie socialisten Spanje of Portugal of Griekenland of Italië , of Malta , of Cyprus , of Bulgarije of Roemenië of Balkan ,

     1. Emma Louise

      Macht corrumpeert vrijwel altijd en overal, Cootje, ongeacht de politieke kleur. De ene politieke beweging doet het alleen wat geniepiger dan de andere.

      Ik stel mij zo voor dat jij ook een warm pleitbezorger bent van “macht en Tegenmacht” zoals o.a. Kaag en Omtzigt benadrukken?

     2. vlekkenoplosser

      wat een gewauwel strónt vlé®k , integriteit zou bovenaan moeten staan ipv corruptje. blij dat je toegeeft dat het linkse corrupte zooitje onbetrouwbaar is en niet integer zijn.

     3. vlekkenoplosser

      wat een gewauwel strónt vlé®k , integriteit zou bovenaan moeten staan ipv corruptje. blij dat je toegeeft dat het linkse corrupte zooitje onbetrouwbaar is en niet integer zijn.

     4. Emma Louise

      Integriteit is gelukkig nog geen zeldzaamheid in machtsposities, vieze penetrante vlek, en uiteraard moet het boven corruptie staan. Houd die gedachte vast.

      Niet alleen het linkse corrupte zootje is onbetrouwbaar. Voor het rechtse corrupte zootje geldt dat evenzeer.

      😂

     5. vlekkenoplosser

      ach strónt vlé®kje toch , integriteit moet jij nog uit een woordenboekje halen decadente tról dus houdt je snater over integriteit strónt vlé®k want jouw integriteit komt niet verder dan een bruine streep !

     6. Poemien Noegien

      Altertje weer even losgelaten.

    4. Cootje

     En wat te denken van de ras socialisten Lodewijk de .w,a,a,l. En w.iM K.o?k

     1. vlekkenoplosser

      2 ordinaire zakkevullers en aanstichters van het privatiseren !

    5. Cootje

     Beste Pauline in Portugal is de oude Socrates en zijn hele gevolg in beschuldiging gesteld wegens corruptie, touw 20/2 2020 in Spanje is corruptie in alle smaken aanwezig ,

    6. Cootje

     Trouw

     1. Cootje

      In trouw 20/2/2020 , in Spanje is corruptie in alle smaken aanwezig

    7. Cootje

     Pauline Pauline de blonde … machine , ik kan je niet verder helpen sorry alleen lagere school gehad ,

     1. Pauline Kummer

      Maar wel gediplomeerd neem ik aan?

     2. ElGuapo

      Stop de komkommer maar weer terug want er komt niks nuttigs uit.
      Misschien kan Emmaatje het even voor je overnemen.

     3. Emma Louise

      Cootje kan zich de tied van ‘brommers kiek’n’ nog als de dag van gisteren herinneren.

     4. Poemien Noegien

      Ach de altertjes van de schlemiel

  6. Cootje

   Ik dacht nog dat die gehandicapte mongool een D66’er was , maar heel begrijpelijk als uitkeringstrekker gewoon een ordinaire socialist , die in zijn woordenboeken uitkeringen , subsidie , en zakkenvuller heeft staan , wil als zwaar gehandicapte die niets voor onze maatschappij kan betekenen , die van geluk mag spreken dat hij een uitkering krijgt , de linkse kerk promoten , die Nederland naar de kloten heeft geholpen en in draagvlak samen nog 25 zetels heeft , de rode rakkers hebben met hun uitkeringen en subsidies en de banen in het rondpompen van geld goed voor zich zelf gezorgd ,zijn uitgesproken thee partijen , maar de zuivere tweedeling is niet meer terug te draaien , mensen moeten de inboorlingen uit Azië en Afrika niet meer ,

   1. Joko

    Linksaffers zijn ‘nemers’, geen ‘gevers’. Wat dat betreft heb ik een vraag aan Takma: Heeft hij ooit in militaire dienst gezeten? En zo ja, bij welk wapen? Gezien zijn veronderstelde leeftijd moet hij de oproeptijd nog hebben meegemaakt.

    1. Emile Takma

     Ik doe geen persoonlijke mededelingen, Joko. De ad hominem is een verwerpelijke drogreden.

  7. LifeBuddy

   Crime takkeventje.
   Samen,Samen,Samen, rond dat woord hangt een criminelen aura!!!

  8. Joko

   Takma huldigt het samenwerken met elkaar. Niks mis mee. Het beste is dan ook om het hele partijstelsel overboord te kieperen en er e e n partij van maken die alles regelt, ongeveer zoals in Noord-Korea en in Rusland en nog een paar van die overgesocialiseerde landen.

   1. Emile Takma

    Dat lijkt me geen goed idee, Joko.

 3. Vrijedenkert

  Mooie combi:
  Salonsocialisten met Groene Khmer samen op weg naar een overvol Allochtonië vol gebouwd met windmolens en zonneparken en een volledig uitgekleed autochtone bevolking die hun idealen moet gaan betalen…

  Beide partijen fors verloren in 2017 en 2021 maar worden beloond door de liberalen van Vereniging van Dieven en D666.

  1. KippiX

   Mooie samenvatting waarmee je de spijker op z’n kop slaat.

  2. Branzino

   @Vrijedenkert
   Een kleine correctie, want je gaat wat gemakkelijk om met de feiten. Ze verloren niet allebei in 2017 en 2021:
   * In 2017 won GL fors
   * In 2021 verloor de PvdA niets

 4. vlekkenoplosser

  twee judassen die elkaar promoten , daar kan enkel rotzooi van komen !

 5. Paardenmiddel

  Blablabla, ja wat vertrouwen we het demissionaire kabinet toch…
  Dit alles stond al vast. Op naar nog meer links. Geweldig.

  Dag Nederland

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.