PvdA en GroenLinks kondigen met trots kiezersbedrog aan: ‘We gaan als blok de formatie in’

De PvdA en GroenLinks kondigen aan dat zij als één onderhandelingsteam en als één fractie in de Tweede Kamer zullen gaan fungeren als het over de formatie gaat. Het is een partijfusie die geen partijfusie mag worden genoemd.

Nu de geesten rijp zijn gemaakt voor deze flagrante vorm van kiezersbedrog, kan dat eindelijk officieel worden aangekondigd. “Het is een bijzondere, volgende stap in de linkse samenwerking”, zei Klaver.

Prominente leden zijn, op z’n zachtst gezegd, niet blij met deze stunt. Maar EenVandaag verzekert de rest van Nederland ervan dat dit toch echt is wat de kiezers van beide partijen willen.

Verschillende kiezers die óf voor GroenLinks óf voor de PvdA hebben gekozen, hebben dus mooi het nakijken bij deze formatie. Hoogopgeleid ‘groen’ wordt in een hokje gestopt met de traditionele achterban van de sociaal-democratie.

De Dagelijkse Standaard

En de rest van Nederland krijgt ook fijn een hele dikke middelvinger. Want GroenLinks en de PvdA zijn twee linkse partijen die keihard hebben verloren, maar zitten straks na de formatie zeer waarschijnlijk wel in een kabinet, terwijl het merendeel van Nederland overwegend rechts heeft gestemd.

De enige reden dat de beide partijen nu één blok vormen is omdat ze het afzonderlijk van elkaar niet redden. Een democraat met gezond verstand zou dan pas op de plaats maken, maar ja, macht hè! En nog laffer is het feit dat ze niet eens over durven te gaan op een volledige formatie, omdat ze heel goed weten dat dat kwaad bloed zet bij hun partijleden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En het ergste van alles is nog wel dat ze dit op de lange termijn waarschijnlijk gewoon de kop kost. Als het inderdaad zo gaat zijn dat Groenlinks en de PvdA in het kabinet terechtkomen, dan worden ze ondergesneeuwd. Bij de VVD weten ze als geen ander hoe ze samenwerking met links moeten overleven. En D66 heeft de klimaat-idealen van GroenLinks overgenomen dus krijgt daar waarschijnlijk de credits voor. Als de beide linkse partijen zich niet goed genoeg kunnen profileren bij de volgende kabinetsperiode, dan hangen ze. Kennelijk is het ze dat waard.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Emile Takma

  Een mooie doorbraak waar ferme meerderheden in de achterban ook voorstander van zijn.

  Rutte en Hoekstra hebben nu geen zinnig argument meer om deze partijen te weigeren. Inhoudelijk was het al geen probleem.

  Mooi!

  1. usb3.0

   tamil vindt dit natuurlijk een goeie doorbraak, tamil wenst ook dat Nederland gewoon voor onze ogen wordt afgebroken, tamil haat mijn land en is een voorstander van kiezersbedrog…

   1. LifeBuddy

    HaHaHaHa, de criminelen draaien Zichzelf de Nek om. [nedere]land scheurt nog verder doormidden.

  2. JoopvdJoop

   Ik had één van uw linken bekeken.
   Over een meerderheid van de achterban die er mee eens was met de fusie.
   Die link kwam van ioresearch van mei 2019,ruim 2 jaar geleden.
   2 jaar geleden meneer Takma,toen was er nog geen demissionair kabinet.
   Er zitten niet alleen domme mensen op dit forum meneer Takma.

   1. Emile Takma

    Kijk even de uitzending van EenVandaag van vandaag terug, beste Joop. Daarin worden actuele peilingen getoond waaruit blijkt dat de kiezers op PvdA en GL enorm enthousiast zijn over deze aanzet tot een fusie.

    1. Emile Takma

     Zie ook: ht.ps://eenvandaag.avrotros.nl/panels/opiniepanel/alle-uitslagen/item/meerderheid-pvda-en-groenlinks-kiezers-voorstander-van-links-blok-tijdens-formatie/

     1. JoopvdJoop

      Alles voor de macht meneer Takma,maar de wijsheid……

    2. Cootje

     Ja je heb gelijk ook even bij zeggen dat de achterban VVD en CDA die ideeën maar met 32% steunden hoe romantischs kan of wil je het hebben . Zo als jij een verhaal eenzijdig belicht is fake nieuws , dadelijk zeg je ook nog dat deze partij even groot is al Wilders

     1. Pauline Kummer

      Het gaat toch niet om de grootte? Kwaliteit, dat is wat telt. Een suikerspin is ook groot, maar in wezen weinig inhoud.

    3. Cootje

     Die gehandicapte l.u.l verdraaid weer alles , waar uit blijkt dat de kiezers ? Welke kiezers juist die van GroenLinks en die van de PvdA 85% er voor was voor deze constructie , maar het CDA en de VVD maar32% , en zelfs bij de D66 aanhang was 80% er voor , maar weetje wat jammer is je kan een trouwfeestje geven voor 5 personen en er alles voor geïnvesteerd hebben , als er maar 3 komen kan je het overschot bij de vuilnisbak zetten en weet je wat die 3 kunnen er gelijk bij gaan liggen

     1. september

      Takma blijft Takma niks aan te doen.Hij heeft het ook over een link van ruim 2 jaar geleden.,daar krijgt hij hier weinig aanhangers mee

     2. Emile Takma

      De peilingen van twee jaar geleden worden vandaag stevig bevestigd door peilingen die twee uur geleden werden gepresenteerd in EenVandaag. Kijk die uitzending even terug, september, een je zult zien dat ik gelijk heb.

  3. Cootje

   Hun antwoorden waren duidelijk geen interesse , het CDA stapt in geen ene constructie van de linkse lummels , die laat zich niet ringeloren .

   1. EvertB

    Als het CDA niet in de Kaag-alliantie stapt, wat dan?
    Een minderheidsregering van VVD en D66 heeft niet Rutte’s voorkeur. Nieuwe verkiezingen? God laat zijn oprechte gelovigen wegvluchten bij het CDA zodat die partij slechts goddeloosheid vertegenwoordigt en samenwerking met deze partij voorgoed verleden tijd is. Dat is niet wat Rutte wil want zijn ambitie is om ’s lands langstzittende premier te worden.

 2. JoopvdJoop

  Ze staan er echt met een blik bij van Nederland wil dit niet maar wij wel.
  Beetje de bekende ‘doordramlook’!

 3. KippiX

  De kleinste, meest extreemcommunistische partijen krijgen het voor het zeggen. Welken ook al járen de ongekozen burgemeesters installeert! Hoe lang pikken wij dit nog?!

  1. Emile Takma

   Ja, Kippix, Nederland gaat een ferme ruk naar links maken.

   Emigreer voor het de laat is en deze ‘extreemcommunistische partijen’ je naar Siberië sturen.

   😂

   1. Stopperspil

    Dat de kiezers in maart anders hebben gekozen doet er voor jou kennelijk niet toe. Lekker democratisch!

   2. ElGuapo

    Kwakma maakt zich niet druk…..zolang die uitkering maar binnenkomt.

    1. Poemien Noegien

     En zolang zijn linksfascitische moslim- en communistenvriendje Yasser Feras maar in beeld blijft.

    2. Cootje

     Uitkeringen in Nederland worden betaald op De 23 ste , mij totale AOW betaal ik aan belasting en help daarmee de sociaal zwakkere , en die gun ik dat van harte in welke vorm dan ook , maar oudere hier laten creperen om boven hun stand levende zuid Europeanen te onderhouden , hier in 10 jaar tijd het gehele rechtssysteem om zeep te helpen in 10 jaar tijd geen instellingen die meer goed functioneert , en in 10 jaar tijd een welvaartsstaat te vernietigen , is elke cent in een bodemloze put storten , en daarom is geen beleid een uitstekend beleid , want mensen met een visie en een bepaalde ideologie zitten er alleen voor zich zelf .maar ik gun hier elk mens wat hier geboren is en gewerkt zijn uitkering ook als ze niet gezond zijn

   3. Cootje

    De kans dat het gebeurd is net zo groot als dat jij uit je gehandicapte stoel komt , en die kans is nihil

 4. Appelstroop

  Hebben de leden hier ook nog iets over te zeggen gehad over deze bruine (rood en groen) fusie? Ach ja, tot nu toe is VVD niet erg onder de indruk, alleen Kaag, maar dat zal wel besproken zijn op het etentje. Blijf liever middenpartijen in een kabinet zien, geen zin in marxistisch tuig in een kabinet.

 5. StemPzeweg

  Denkt Wout dat er echt zo’n groot verschil is tussen de achterban van PvdA en GL? De traditionele arbeiders zitten al lang niet meer bij de PvdA

  1. Meriadoc Brandebok

   Klopt, die zijn naar de SP gevlucht.

  2. Cootje

   Nee maar de achterban van de PvdA heeft in heel Europa een spoor van vernieling achter gelaten , daar horen nu nog menigeen achter de tralies , zijn overal weg gebonjourd , in Spanje en Portugal is alles wat politiek is corrupt zijn daar in alle lagen nog niet uit te roeien , vakbonden dito het zelfde , dus in het verleden een groot verschil , maar ra ra activisten waren ook dubieus

 6. Cootje

  Hoekstra krijgen ze niet omver , Rutte is in alle gaten bespeelbaar deze man heeft geen principes geen emotie geen moraal , alles voor de macht , maar het CDA laat zich niet ringeloren door de linkse kliek , hij weet dat bij de gemeente verkiezingen zijn partij ten doden is opgeschreven , Rutte is ondergesneeuwd door alle politieke partijen individueel voor rotte vis uitgemaakt motie van wantrouwen gesteund door de christen unie PvdA GroenLinks motie van afkeuring gesteund door het CDA en D66 , helemaal afgemaakt , maar hij zetten zijn gaten wijd open en een ieder vond weer een weg , de sluitspieren knijpen zachtjes bij hem en een ieder voelt zich in een warm bad , maar bij de christen Democraten is het gaatje waar hun in zitten niet deelbaar voor andere daar voor zijn ze te conservatief , dus samen spelen eerlijk delen moet je bij het CDA niet mee aan komen ,

  1. Emile Takma

   “maar hij zetten zijn gaten wijd open en een ieder vond weer een weg , de sluitspieren knijpen zachtjes bij hem en een ieder voelt zich in een warm bad”

   Het wordt volgens mij nu wel tijd dat de oude Co eindelijk uit de kast gaat komen. Dit soort seksuele fantasieën zullen in het hoofd van een heteroseksueel niet gauw opkomen.

   1. Cootje

    Je mag als je wilt met mij kennis maken op mij land , laat ik je op halen met luxe invalide bus , mag je kennis maken met mij jongere vrouw van 70 , je mag ook het adres van je zus geven , maar je kan inderdaad goed begrijpend lezen , of weet jij meer van de in en out van Rutte , hij is van alle kanten politiek en privé , in Straatsburg hebben eenkeer in de maand de bordelen een top wekend , omdat de Europese belasting centen rijkelijk vloeien , of Haïti die 10 jaar geleden werd getroffen door een aardbeving en de centen van Oxfam geweldig werden besteed in de natura sfeer maar met kleine meisje , volgens jou allemaal fatsoenlijke politici , dus laat van je horen

 7. Poemien Noegien

  Ploumen en Klaver zijn beide lid van het WEF, net als Rutte, Kaag en Hoekstra.

  1. usb3.0

   Precies Poemien, het is natuurlijk gewoon zichtbaar maar wordt weggelachen

 8. Meriadoc Brandebok

  Willem Drees draait zich om in z’n graf.

 9. Monty

  ”Prominente leden zijn, op z’n zachtst gezegd, niet blij met deze stunt.”

  Ja dat krijg je met een ledenpartij.

 10. kees cup

  “Als de beide linkse partijen zich niet goed genoeg kunnen profileren bij de volgende kabinetsperiode, dan hangen ze. Kennelijk is het ze dat waard.”

  Inderdaad is het ze dat waard! tegen de tijd dat gl en pvda naar het paradijs gaan, hebben de baasjes van deze partijen voor zichzelf allang een “functie elders” veilig gesteld.

  Hun resterende ‘stemvee’ hebben zij dan niet meer nodig.

  1. usb3.0

   Vergis je niet wat leugenclown rutte toen met de d666 en toentertijd ook met de pvda heeft gedaan, die gingen beide volledig nat, Wilders heeft dat toen op tijd ingezien..

 11. Meriadoc Brandebok

  Laatste bericht is dat de VVD deze onderhabdelmethode heeft afgeschoten.

  1. Emile Takma

   In dat geval blijft er in redelijkheid maar één optie over: een minderheidskabinet van VVD en D66.

   Ik denk dat deze mogelijkheid door Kaag niet absoluut wordt afgewezen, het geeft namelijk D66 beleidsmatig alle touwtjes in handen. Ook voor PvDA en GL is dat niet per definitie een ramp. Het kabinet zal dan namelijk geen stap kunnen zetten zonder hun instemming.

   1. Poemien Noegien

    “Ik denk”

    Het interesseert niemand een moer wat de leugenaar denkt.

   2. usb3.0

    Nederland stemt rechts en krijgt links en tamil heeft zijn bek vol van democratie.
    Neigingen om dit soort mensen op hun plek te zetten komen denk ik bij veel mensen steeds vaker naar boven

    1. Emile Takma

     Usb vindt de VVD kennelijk een rechtse partij.

     We noteren het maar even.

     1. Poemien Noegien

      “We noteren”

      De schlemiel en zijn alters

   3. Meriadoc Brandebok

    De VVD zal niet met zo’n kabinet instemmen. En bovendien is er en rechtse kamermeerderheid die vrijwel alles wat Kaag doet kan (en zeker met het CDA in de oppositie) zal torpederen.

    1. Emile Takma

     Als je de rechtse meerderheid met het vrolijke circus van de verwarde rechts-populistische splinters moet bereiken wens ik Rutte veel sterkte.

   4. Meriadoc Brandebok

    De VVD zal niet met zo’n kabinet instemmen. En bovendien is er en rechtse kamermeerderheid die vrijwel alles wat Kaag doet kan (en zeker met het CDA in de oppositie) zal torpederen.

 12. por favor no borres

  EenVandaag Opiniepanel
  Tijdens de formatieonderhandelingen moeten de PvdA en @GroenLinks een gezamenlijk blok vormen:
  👍 GL-kiezers: 86% – ja
  👍 PvdA-kiezers: 68% – ja

  Dat was toch helemaal niet waar volgens de Televaag.

  Eindelijk komt er schot in de formatie.
  Kaag heeft duidelijk haar stempel gedrukt op de formatie en terecht.

  1. Poemien Noegien

   “EenVandaag”

   🙂

  2. usb3.0

   Kaag is een ziekte voor ons land

 13. RvdBe

  Het maakt allemaal geen zak uit, er zijn maar 2 rechtse partijen, dat zijn SGP en FVD, en die doen niet mee, dus ik snap niet dat deze poppenkast al 5 maanden duurt (niet dat dat enige zak uitmaakt).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.