Screen Shot 2022 02 28 at 125358

GroenLinkser Suzanne Kröger dolblij: "We moeten onze duurzame energie-opwek opbouwen!"

Politiekfeb 28 2022, 11:01
Bij GroenLinks zijn ze maar wat blij met de crisis in Oost-Europa. Want het betekent dat ze weer eens heel hard kunnen roepen dat we af moeten van fossiele brandstoffen en over moeten gaan op 'groene' energie (wat helemaal niet afdoende zal zijn). En er is nog een reden, aldus Kamerlid Kröger: een nieuw klimaatrapport van het IPCC!
GroenLinks Tweede Kamerlid Suzanne Kröger is vandaag hartstikke in haar nopjes. Want er zijn wat haar betreft twee 'nieuwe' redenen om te doen wat zij en haar partij al jaren roepen: afstappen van fossiele brandstoffen en helemaal overgaan op "duurzame" energie.
De eerste reden, aldus mevrouw het Kamerlid, is natuurlijk de oorlog in Oekraïne. Die strijd noemt ze "een oorlog gefinancierd met gas en olie."
De tweede reden is een nieuw hysterisch klimaatrapport van het IPCC. "Alle seinen staan op rood voor fossiel," schrijft Kröger verheugd. "We moeten onze afhankelijkheid snel afbouwen door energie te besparen en heel rap onze duurzame opwek op te bouwen."
https://twitter.com/suzanne_GL/status/1498223482420801543
Het is heel opvallend en ook best frappant dat álle (zogenaamde) crises steeds weer 'bewijs vormen' voor de wens van de groengekke partijen om 'helemaal groen' te gaan.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Iemand nog zin in een niet-fossiele verwarming thuis?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten