hilversum kunstwerk cameraman 2

Grote Schoonmaak van de puinhopen van Rutte: Formerende coalitie haalt de bezem door de NPO

Politiekapr 05, 11:00
In een tijd waarin het vertrouwen in de media op een historisch dieptepunt lijkt te liggen, slaan de formerende partijen PVV, VVD, NSC, en BBB de handen ineen voor wat belooft de meest ingrijpende hervorming van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in jaren te worden. "Hoe minder links-liberaal NPO-geluid hoe beter," verklaart een verheugde Geert Wilders op X. Deze krachtige woorden zijn een duidelijk signaal dat het afgelopen moet zijn met de eenzijdige berichtgeving die de NPO al te lang kenmerkt.
De zet van het demissionaire kabinet, en met name van D66-staatssecretaris Fleur Gräper, om de concessie van de NPO zonder blikken of blozen te willen verlengen tot eind 2028, stuit op stevig verzet van de formerende partijen. "Over je graf heen regeren," noemt BBB-Kamerlid Mona Keijzer het in de Telegraaf. En ze heeft gelijk. Het is een poging om de toekomstige koers van de NPO te bezegelen, zonder rekening te houden met de wens voor verandering die bij de kiezer leeft.
Het idee dat een van de drie zenders op zwart kan, is slechts het topje van de ijsberg. Zoals Keijzer terecht opmerkt, "gaat hervorming over meer dan een zendertje minder." Het draait om het creëren van een omroep die daadwerkelijk pluriform is, die neutraal nieuws brengt en die alle Nederlanders verbindt, in plaats van slechts een kleine progressieve elite.
De voorgestelde tweejarige verlenging door staatssecretaris Gräper is een slap compromis dat de NPO mogelijk langer in het zadel houdt dan het volgende kabinet. Dat is onacceptabel. De formerende partijen staan klaar om niet alleen de bezem door de NPO te halen, maar ook het hele huis te verbouwen.

Hoe minder links-liberaal NPO-geluid hoe beter! #minderNPO

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

De vier formerende partijen, PVV, VVD, NSC en BBB zien niets in het plan van het demissionaire kabinet om de concessie van de NPO met twee jaar te verlengen. Vrijdag wordt in de ministerraad besloten om de huidige vergunning te verlengen tot eind 2028. telegraaf.nl/nieuws/1630951…

Image
3.0K
Reply
In dit licht is het verzet van de formerende partijen tegen de verlenging niet alleen begrijpelijk, maar noodzakelijk. Het toont een bereidheid om op te komen voor een medialandschap dat de diverse stemmen van het Nederlandse volk weerspiegelt. Het is tijd voor een NPO die niet dient als een echokamer voor links-liberale ideologieën, maar als een forum voor alle Nederlanders.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
De plannen van de coalitie signaleren het begin van een nieuw tijdperk voor de NPO, waarin het belang van de kijker en luisteraar eindelijk weer centraal staat. Het wordt tijd dat de NPO haar publieke plicht herontdekt en dient als een onafhankelijke, neutrale bron van informatie en entertainment voor iedereen. De boodschap van de formerende partijen is duidelijk: de tijd van links-liberaal monopolie op onze publieke omroep is voorbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten