dh 10149 hugo de jonge

Hoera! Minister Hugo de Jonge (CDA) vertrekt definitief uit Den Haag: Niet verkiesbaar bij aanstaande verkiezingen

Politiekjul 09 2023, 11:30
Goed nieuws! Minister Hugo de Jonge heeft aangegeven dat hij bij de komende verkiezingen geen plek op de lijst van zijn partij, het CDA, zal innemen! Hij gaf aan dat dit "niet logisch" zou zijn tijdens een optreden in het praatprogramma Op1. Daarnaast is De Jonge ook niet beschikbaar als partijleider en sluit deze mogelijkheid volledig uit.
Toen hem werd gevraagd of hij vindt dat de huidige partijleider van het CDA, Wopke Hoekstra, door moet gaan, gaf De Jonge geen duidelijk antwoord. Hij zei dat Hoekstra zelf maar moet afwegen of hij nog een keer het leiderschap op zich wil nemen en dat het niet aan hem is om daarover te beslissen. De Jonge hield zijn mening over Hoekstra's leiderschap voor zichzelf. Ook als Hoekstra niet voor het leiderschap van het CDA zal gaan, zal De Jonge hoe dan ook niet de leider van het CDA worden.
Het besluit van De Jonge om niet op de CDA-lijst te gaan staan en daarmee niet beschikbaar te zijn als partijleider komt niet als een verrassing. Als minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was De Jonge een prominent figuur in de aanpak van de COVID-19-pandemie, hij maakte er een bijzonder grote puinhoop van. Ook zijn kortstondige rol als Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening was niet bepaald een doorslaand succes, het is al met al goed dat de Jonge nu verdwijnt uit Den Haag. Je moet er toch niet aan denken dat zo iemand wéér een ministerpost krijgt toebedeeld? Het is de vraag wat de Jonge wél gaat doen nu hij niet meer terugkeert in Den Haag. Vermoedelijk komt er binnenkort vast wel weer ergens een burgemeesterspost vrij voor de gevallen minister.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten