shutterstock 1874082670

Horeca Nederland start lobby om sluitingstijd los te laten: 'We blijven ons onverminderd inzetten om de coronamaatregelen volledig los te laten'

Politiekokt 06 2021, 15:00
Koninklijke Horeca Nederland start een lobby om zo snel mogelijk de sluitingstijd voor horecagelegenheden op te heffen. Volgens de brancheverenging is de onderbouwing voor de maatregel "op z'n zachtst gezegd mager". Daarnaast geeft KHN aan zich onverminderd in te zetten om alle coronamaatregelen volledig los te laten.
Het OMT kwam met het bizarre advies dat er een sluitingstijd voor horecagelegenheden moest worden ingevoerd. Wat resulteerde in het feit dat iedere ondernemer nu om 00:00 uur de deuren moet sluiten. Wetenschappelijke onderbouwing voor deze maatregel is er nauwelijks, en laat deze maatregel nu net gelden tot op zijn minst november. De Koninklijke Horeca Nederland wil daarom een lobby starten om zo snel mogelijk van deze sluitingstijd af te komen om zo horecaondernemers méér ruimte te geven.
KHN geeft aan zeker niet alleen te staan in deze strijd. Er zijn genoeg burgemeesters die ook de mening van de horecabond delen. Vooral vanwege het veiligheidsaspect; een centrale sluitingstijd zorgt voor veel onrust in de binnenstad. KHN hoopt dan ook dat burgemeesters die in het Veiligheidsberaad zitten te overtuigen van hun zaak, om op die manier een gezamenlijke vuist te kunnen maken tegen de landelijke overheid.
Ten opzichte van andere buurlanden heeft Nederland een enorm krom coronabeleid wat betreft de horeca. Naast de ingrijpende QR-maatregel, waar nog steeds hoogst onduidelijk is wanneer die wordt afgeschaft, zit de horeca ook vast aan een sluitingsregel. Met het huidige pakket aan maatregelen is het voornamelijk de horeca die klappen voelt. Ze zitten vast aan tal van regeltjes én dienen die ook allemaal uit te voeren. Wat logischerwijs veel kopzorgen met zich meebrengt: het kost veel tijd én daarnaast kunnen ze geen volle dagen draaien door de sluitingstijd.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is voor KHN te hopen dat ze enkele burgemeesters van de Veiligheidsberaad kunnen overtuigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten