shutterstock 1874082670

Horecaondernemer vreest voor nieuwe lockdown: 'Oprecht afgrijselijk'

Politieknov 25 2021, 16:00
Nederland zit met spanning af te wachten wat het kabinet morgen bekend zal maken tijdens de coronapersconferentie. Zowel winkeliers als horecaondernemers vrezen het ergste: een harde lockdown. Opnieuw hangt er een tijd vol met onzekerheid boven hun hoofd. Want hoe zit het ditmaal met eventuele vergoedingen bij een harde lockdown?
Bij was er een bezorgde horecaondernemer te gast. Mariëtte Mol maakt zich ernstig zorgen over de toekomst, want wie weet hoe lang de lockdown ditmaal gaat duren. Vorig jaar werd er drie weken geroepen; uiteindelijk zat de horeca vijf maanden op slot.
"En ook aan maatregelen zitten consequenties. Ik vind het onbegrijpelijk dat er wel gezegd wordt dat wij eerder of helemaal dicht moeten, en dat er nog niets duidelijk is over eventuele steunmaatregelen."
Mol kaart een terecht punt aan: ondernemers leven al bijna twee jaar lang in onzekerheid. Het kabinet bepaalt van de een op de andere dag dat ondernemers niet meer open mogen, maar over eventuele vergoeding blijft men altijd enorm vaag. Daarnaast is al vaak genoeg gebleken dat de overheid niet bepaald uitblinkt in maatwerk. Grote groepen ondernemers zijn in het verleden buiten de boot gevallen wat betreft steunpakketten.
Dankzij de hulp van kritische oppositiepartijen werd hun penibele positie belicht. Gaan we nu weer hetzelfde zien? Ondernemers die gedwongen dicht moeten en vervolgens zich door een rompslomp aan bureaucratie moeten vechten om er achter te komen wat hun vergoeding is? Het is niet ondenkbaar met het oog op het zwabberbeleid in het verleden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Winkeliers én horecaondernemers houden hun hart vast voor de persconferentie van morgen. Want ze weten allemaal dat er opnieuw hoogst onzekere tijden in het verschiet liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten