Van Haga springt in de bres voor gedupeerde beautysector: ‘Zinloze lockdown zorgt voor veel faillissementen’

De beautysector in Nederland valt tussen wal en schip, veel ondernemers binnen deze sector kunnen rekenen op nul komma nul steun vanuit de overheid. Vandaar dat de beautysector de handen ineenslaat en met een plan komt om eindelijk wat aandacht te genereren die ze nodig hebben. FVD-Kamerlid Wybren van Haga steunt dit initiatief. 

De beautysector mist helaas de boot als het gaan om overheidssteun in deze crisis. Voor veel ondernemers binnen deze sector ziet de toekomst er dan ook alles behalve rooskleurig uit. Voor veel bedrijven dreigt een faillissement.

Ondernemers zien al geruime tijd nauwelijks inkomen binnenkomen vanwege de lockdown, en om het allemaal nog erger te maken: ze kunnen ook geen aanspraak maken op enkele overheidsregelingen.

“Vijf weken verplichte sluiting! We vertrouwden op de overheidssteun. Maar bij het aanvragen van de verschillende steunmaatregelen die in het leven waren geroepen, bleek al snel dat men er weer niet aan voldeed. De regels lijken ontworpen te zijn om groeiende bedrijven in coronatijd de das om te doen. Aangezien de omzet van het vierde kwartaal vergeleken werd met de omzet van het vierde kwartaal in 2019. Dus als je omzetgroei hebt, heb je mooi pech. Terwijl omzetgroei ook kan betekenen dat je hogere lasten hebt. Onderaan de streep blijft er dan niks over.”

De zogenaamde partij voor de ondernemers, de VVD, is zelf verantwoordelijk voor dit inconsistentie subsidiebeleid. Ondernemers zijn al het gehele jaar de Sjaak.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. lucinde

  Hartverwarmend die Haga.

  1. 2030

   1,8 miljoen doden op 7600 miljoen mensen

   corona is een hoax lucifer

 2. Spaanse_K0K

  Maar bij het aanvragen van de verschillende steunmaatregelen die in het leven waren geroepen, bleek al snel dat men er weer niet aan voldeed.
  Aangezien de omzet van het vierde kwartaal vergeleken werd met de omzet van het vierde kwartaal in 2019. Dus als je omzetgroei hebt, heb je mooi pech.”

  Wat een dom gel*l.
  Je krijgt steun op basis van de cijfers van hetzelfde drukke vierde kwartaal 2019.
  Dat is alleen niets als je in 2019 niets verdiend/omgezet hebt.
  Geen pech maar gerechtigheid.
  Oh, Haga, van de flexibele cijfertjes.

 3. Cor Grijpstra

  Jan Roos heel boos.

 4. Brenda Welsh

  Van Haga Hatseflats Sjopperdepop…

  1. leukeditter

   jij bent nog geen 0,5% waard , van haga is een topvent

  2. 2030

   perfecte inhoud weer tról

 5. maraton

  Deze ranzige huisjesmelker/topviroloog heeft zeker enige nagelstudios in de huur waarvan hij nu bang is geen huur meer te beuren.

 6. P. Puk

  Volslagen idioot figuur die opgeborgen zou moeten worden. Maar daar gaan vast weer veel mensen op stemmen; net zo stompzinnig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.