Hubert Bruls pleit voor coronabewijs op werkvloer: "We hebben meer belang bij robuuste maatregelen dan hele kleine"

Hubert Bruls pleit voor coronabewijs op werkvloer: "We hebben meer belang bij robuuste maatregelen dan hele kleine"

Sander Terphuis (PvdA) op het strand. Bron: Screenshot Terphuis / YouTube (Creative Commons).

De voorzitter van het Veiligheidsberaad, Hubert Bruls, pleit voor een herinvoering van de anderhalvemeter-regel én het mogelijk maken van de invoering van een coronabewijs voor op de werkvloer. De Nijmeegse burgemeester wil stoppen met kleine maatregelen en gaan voor wat hij noemt 'robuuste maatregelen'. PVV-leider Geert Wilders tikt Bruls direct op de vingers. Er is namelijk een motie aangenomen in het parlement die zo'n maatregel onmogelijk zou moeten maken.

Moties zijn alles behalve gezaghebbend dezer dagen, maar toch wil PVV-voorman Geert Wilders de Nijmeegse burgemeester wijzen op het feit dat de gehele Tweede Kamer de motie van Wilders en Gert-Jan Segers ondersteunde.

De Dagelijkse Standaard

?ref_src=twsrc%5Etfw

Ondanks de aangenomen moties was Bruls zojuist bij het programma Buitenhof duidelijk: hij wil afrekenen met de halve maatregelen en zware geschut inzetten. De coronabesmettingen lopen op en de druk op de ziekenhuizen neemt toe, vandaar dat hij pleit voor een rappe wetswijziging die strengere maatregelen mogelijk zou maken.

?ref_src=twsrc%5Etfw

"Ik zou er erg sterk voor zijn. Wetende dat we nu al flink oplopende besmettingen hebben en dat vertragingseffect van twee weken hebben voor dat we echt de nood aan de man in de zorginstellingen komt, moet je die wetswijziging eerder vandaag dan morgen in gang zetten."

Als het aan Bruls ligt dan is het geoorloofd dat werkgevers binnenkort mogen vragen naar de vaccinatiestatus van hun werknemers. Waardoor we in feite Italië achteraan lopen, daar is sinds vorige week een coronabewijs verplicht om aan het werk te kunnen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Politieke bestuurders riepen dat dit nooit de werkelijkheid zou worden in Nederland, maar we stevenen nu toch echt af op een harde tweedeling in de samenleving.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties