Hypocriete klimaatkoningin Ursula von der Leyen gebruikte privéjet voor vlucht van 50km

Hypocriete klimaatkoningin Ursula von der Leyen gebruikte privéjet voor vlucht van 50km

Europese Commissie-topmensen: Frans Timmermans en Ursula von der Leyen. Bron: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com.

Terwijl de Europese Commissie, met de Duitser Ursula von der Leyen aan het hoofd, met de ene na de andere klimaatwet komt en het vliegverkeer in Europa ernstig wil terugbrengen, blijkt Von der Leyen zelf gretig haar privéjet te gebruiken voor extreem korte vluchtjes. Met als toppunt een vlucht van 50 kilometer. De EU-bobo straalt hiermee alleen maar hypocrisie uit.

Goed leiderschap begint bij je zelf, althans dat is vaak de gedachte. Bij de voorzitter van de Europese Commissie ligt dat toch wat anders. Terwijl zij vanuit Brussel het liefst wil dicteren dat Europeanen zo min mogelijk vliegen, minder vlees gaan eten en daarnaast ook het autorijden wil bestraffen, blijkt ze zelf nauwelijks te letten op haar CO2-uitstoot.

De Dagelijkse Standaard

Het Belgische nieuwsmedium HLN meldt dat Ursula von der Leyen gretig gebruik maakt van vluchtjes met een privéjet. Met als kers op de taart een vlucht van 50 kilometer: ze vloog van Wenen naar Bratislava, wat nauwelijks 50 kilometer is. In amper twee jaar sinds haar aanstelling zijn meer dan de helft van haar officiële vluchten met een privéjet geweest.

Er werd een woordvoerder gevraagd waarom ze überhaupt haar privéjet zo vaak gebruikte: “Een privéjet wordt alleen gebruikt wanneer dat nodig is, om aanwezig te kunnen zijn bij vergaderingen op verschillende plaatsen volgens een zeer druk schema”. Wel werd er direct verkondigd dat het vliegtuig op biobrandstof vliegt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Toch laat het zien dat bij de hooggeplaatste EU-bobo's de hypocrisie regeert. Terwijl ze voor de media en het parlement de ene na de andere groene belofte aankondigen, blijken ze vaak genoeg er zelf nauwelijks een groene leefstijl op na te houden. Goed voorbeeld doet volgen zou men denken. Maar bij de EU doet men liever aan dwingelandij om mensen 'groener' te laten leven in plaats van zelf het voortouw te nemen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties