49679288857 200a679135 c

Ik, de burger: 17.500 handtekeningen tegen wijziging pandemiewet!

Politiekmei 19 2023, 9:00
Wat een geweldig nieuws! Maar liefst 17.500 mensen hebben zich verenigd en Eerste Kamerleden verboden om de Wet Publieke Gezondheid pandemiewet te wijzigen. Hoewel we met 17 miljoen inwoners van Nederland nog niet alle handtekeningen hebben verzameld, is dit toch een prachtig initiatief dat laat zien hoe betrokken burgers zijn bij de bescherming van hun vrijheden en rechten. Heb jij al getekend? Zo niet, sluit je dan snel aan bij dit groeiende aantal mensen dat opkomt voor onze samenleving.
Uit de wetsgeschiedenis van bijna 100 jaar en de huidige Wet Publieke Gezondheid (WPG) blijkt keer op keer dat de wetgever zich bewust is van de noodzaak om met de grootste terughoudendheid instrumenten voor de bestrijding van infectieziekten toe te passen. Deze wet heeft zich in het verleden bewezen als een effectief middel om zelfs de ernstigste infectieziekten te bestrijden. Het is moeilijk te begrijpen waarom we nu zouden twijfelen aan de effectiviteit ervan.
Dinsdag is het de grote dag waarop het burgerinitiatief ''Ik, de burger'', de handtekeningen zal overhandigen aan de senatoren in de Eerste Kamer. Dit is een historisch moment waarop de stem van het volk luid en duidelijk wordt gehoord. Het is inspirerend om te zien hoe zoveel mensen zich verenigen om op te komen voor hun vrijheden en de integriteit van onze wetten. Dit toont de kracht van onze democratie en het belang van burgerparticipatie.
Hoewel we nog niet alle 17 miljoen handtekeningen hebben verzameld, moeten we dit initiatief toejuichen. Het laat zien dat mensen zich bewust zijn van de waarde van hun vrijheden en dat ze bereid zijn op te staan voor waar ze in geloven. Dit burgerinitiatief is een krachtig signaal aan onze volksvertegenwoordigers dat de stem van de burgers telt en gehoord moet worden.
Het is belangrijk dat onze volksvertegenwoordigers luisteren naar de zorgen en standpunten van de burgers die ze vertegenwoordigen. Het is hun taak om de belangen van het volk te behartigen en rekening te houden met de gevolgen van hun beslissingen. Dit burgerinitiatief is een herinnering aan hun verantwoordelijkheid om de stem van het volk serieus te nemen en te overwegen bij het nemen van besluiten.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
We moeten ook erkennen dat we nog een lange weg te gaan hebben. Hoewel 17.500 handtekeningen een indrukwekkend aantal is, vertegenwoordigt het nog steeds slechts een fractie van de Nederlandse bevolking. Daarom is het essentieel dat mensen blijven opstaan, hun stem laten horen en actief worden in de politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten