Jesse Klaver wil vrijheid afschaffen: 'Doe onderzoek naar financiering partijen én sluit PVV en FVD uit van briefings'

Jesse Klaver wil vrijheid afschaffen: 'Doe onderzoek naar financiering partijen én sluit PVV en FVD uit van briefings'

Jesse Klaver bij het debat over de oorlog in Oekraïne. Bron: De Dagelijkse Standaard.

GroenLinks-leider Jesse Klaver heeft zojuist in de Tweede Kamer gezegd dat hij wil dat er niet alleen harde maatregelen getroffen worden tegen Rusland zelf, maar ook tegen partijen die het overheidsnarratief niet steunen. Er moet een "grootschalig onderzoek" komen naar "partijfinanciering," zei Klaver, en - oh ja - hij wil ook even dat FVD en PVV niet betrokken geen staatsgeheimen onder ogen krijgen.

Jesse Klaver grijpt de crisis tussen Oekraïne en Rusland met twee handen aan om andersdenkenden het zwijgen op te leggen. Tijdens het Tweede Kamerdebat over de crisis zei hij zojuist namelijk dat partijen en mensen die volgens hem te lief zijn voor Poetin (of niet kritisch genoeg) aangepakt moeten worden.

"We moeten ons beschermen tegen de aanval op onze democratie van buiten maar ook van binnen," aldus Klaver. "En daarom zal ik ervoor pleiten dat er een breed onderzoek komt naar de financiering van politieke partijen en van politici, en de banden die er zijn met Rusland."

Maar dat is nog niet alles. Klaver wil nog verder gaan. Daarnaast, zei hij, "wil ik bij u, voorzitter, het voorstel doen om, mochten er nog vertrouwelijke briefings komen aan de Tweede Kamer, dat partijen als Forum voor Democratie en de PVV daarvan worden uitgesloten."

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

"Op dit moment in de geschiedenis kunnen we dit gemarchandeer in ons parlement niet hebben en moeten we ons niet alleen beschermen tegen de Russen, maar ook tegen de invloed hier in Nederland," concludeerde Klaver.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties