20211107 Corona demonstratie 033

Kijk live! Historische rechtszaak Baudet vs CIDI: vrijheid van meningsuiting vs censuur

Politiekdec 15 2021, 12:26
Vandaag vanaf 13:30 uur vindt er een historische rechtszaak plaats, en die kun je hier live kijken. Thierry Baudet verdedigt zich tegen een aantal Joodse organisaties die hem aanklagen omdat hij de situatie in Nederland van nu vergelijkt met het begin van de jodenvervolging door de nazi's. Kijk mee! En ja, dat is echt van het grootste belang. Want dit is een zaak van het vrije woord tegen censuur, van waarheidsvinding versus Deugen.
In Nederland gebeurt het sinds jaar en dag: moderne problemen en situaties worden steevast vergeleken met de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging. De ene keer zijn Marokkanen zogenaamd "de nieuwe Joden," dan is "de Islam" weer "het nieuwe Jodendom," dan worden Baudet en Geert Wilders ervan beschuldigd dat ze "andersdenkenden op de trein naar het oosten willen zetten," en ga zo maar door.
Op geen enkel moment zijn Joodse organisaties daar tegen in het geweer gekomen. Nooit hadden ze er een probleem mee. Maar nu dat Thierry Baudet ongevaccineerde Nederlanders vergelijkt met Joden - niet zo gek aangezien ongevaccineerden nergens meer naartoe mogen in sommige landen, niet meer kunnen reizen, behandeld worden als onrein en een gevaar voor de mensheid en ga zo maar door - zijn diezelfde organisaties ineens pislink.
Dit kan niet! Het is beledigend! Beschamend! Groepsbelediging! Dit mogen we niet accepteren! Hem moet het zwijgen worden opgelegd. Jawel, zij - "Joodse organisaties" - mogen beslissen wie de vergelijking wel mag maken en wie niet, en dan ook nog eens in welke situatie. Denk je daar anders over dan ben je een vieze vuile antisemitische kleine Hitler die door de rechter het zwijgen moet worden opgelegd.
Het is ronduit beschamend - zéker omdat het Joodse organisaties zijn van wie deze dictatoriale poging tot censuur komt. Júíst zij zouden beter moeten weten. Niet alleen omdat meten met twee maten gevaarlijk én ridicuul is, maar ook omdat censuur in het algemeen bloedlink is.

Baudet en Spong vechten terug

Natuurlijk accepteert Baudet deze enorme hypocrisie niet zomaar. Hij heeft advocaat Gerard Spong dan ook in de arm genomen. Die gaat hem verdedigen; een taak die hij ongetwijfeld vol passie en vooral met veel kunde uitvoert. Want hoewel Spong bepaald niet de meest rechtse man van Nederland is heeft hij wél een hekel aan juridische hypocrisie.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De zaak begint vanmiddag om 13:30 uur. Je kunt live kijken door hieronder op de afbeelding te drukken (rond die tijd):
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten