Klimaatactivist Mark Rutte omarmt omstreden Extinction Rebellion-beweging: "Niemand is veilig totdat iedereen veilig is"

Klimaatactivist Mark Rutte omarmt omstreden Extinction Rebellion-beweging: "Niemand is veilig totdat iedereen veilig is"

Rutte vindt het picobello. Bron: Screenshot Tiktok.

Demissionair premier Mark Rutte waarschuwt in een toespraak voor de Verenigde Naties over een doemscenario omtrent klimaatverandering. Naar eigen zeggen wil Rutte niet toegeven aan cynisme, maar moeten we ons vooral concentreren op de klimaatproblemen.

Om de pandemie (nee, deze keer geen corona) te kunnen beëindigen is internationale samenwerking nodig, aldus klimaatactivist Rutte. "De realiteit is dat niemand veilig is totdat iedereen veilig is." Volgens Rutte is dat ook de reden dat Nederland een slordige 172 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Het verdienmodel van Rutte werkt tegenwoordig in vaccinaties: "Het doel is om voor elke vaccinatie in Nederland ook een vaccinatie weg te geven." Klinkt als 'een soort van streven', maar hoe zullen de ijsberen eigenlijk denken over een dergelijk statement?!

"Dit is niet langer een theoretisch doemscenario. Voor velen is dit de harde realiteit.” Nederland weet met eeuwenlange ervaring van vechten tegen het water als geen ander wat de gevolgen kunnen zijn. [...] Mijn toespraakje kan ik nog via videoverbinding doen. Maar ik voer ook heel veel gesprekken. Zo sprak ik met de secretaris-generaal van de VN, Guterres, om op al die punten waar Nederland in de VN probeert een bijdrage te leveren, denk aan het klimaat, dat door te geven. Dat is belangrijk om dat te bespreken."

Kortom: We kunnen in Nederland nog langer wachten op een nieuw kabinet. Want allereerst is Rutte een Extinction Rebellion. Prioriteiten heet zoiets in Haagse termen. Daarna volgt mogelijk pas een kabinet Rutte IV. Maar vergis u niet: De onderhandelingsteller der verzoeningen loopt gestaag door: Mark Rutte en Sigrid Kaag hebben elkaar in de wandelgangen allang weer gevonden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Om nog even in te haken op de quote van Rutte: "Niemand is veilig totdat iedereen veilig is:"

LHBTI+ers zijn niet veilig in Nederland. Joden zijn niet veilig in Nederland. Christenen zijn niet veilig in Nederland. Kwetsbare Nederlanders zijn niet veilig in eigen land. Ongevaccineerden worden uitgesloten en gevaccineerden letterlijk volgespoten. Nederland anno 2021. U hoort het al: Het kabinet Rutte IV is in aantocht. Concludeer dat maar alvast voor de Kaagteller.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties