shutterstock 1267803823

Knetter! Geschifte nepkenner van 'parlement': 'Fortuyn werd niet gedemoniseerd!'

Politiekmei 08 2023, 15:00
Bert van den Braak is hoogleraar en, vindt hij zelf, een echte expert op het gebied van het parlement. In die hoedanigheid zijn recente tweets van dit menneke heel opvallend. Hij beweert namelijk met droge ogen dat Pim Fortuyn nooit gedemoniseerd is... en reageert vervolgens woedend als Twitter-influencer Sander van Dam hem "een minderwaardig mens" noemt. Blijkbaar weet Van den Braak dus niet dat dit precies is wat Fortuyn naar zijn hoofd geslingerd kreeg van PvdA'ers.
"Fortuyn werd helemaal niet gedemoniseerd," beweerde deze hoogleraar van het Universiteit Maastrichts én fellow van het Montesquieu Instituut op 6 mei op Twitter. Dat was dus de dag dat we de brute moord op Fortuyn herdachten.
"Zijn ideeën werden besteden, met name zijn uitspraak over art 1 [van de Grondwet, die discriminatie verbiedt]. Er werd volop met hem gedebatteerd," gaat de 'expert' verder, "bij Netwerk (Melkert!), bij de Soundmixshow, op de Erasmus Uni (PF liep boos weg)."
Ja, ja, stelt, hij "er was [zelfs] een slotdebat voorzien." Zo zo, dat wil wat zeggen!

Fortuyn werd helemaal niet gedemoniseerd. Zijn ideeën werden bestreden, met name zijn uitspraak over art 1. Er werd volop met hem gedebatteerd, bij Netwerk (Melkert!), bij de Soundmixshow, op de Erasmus Uni (PF liep boos weg). Er was een slotdebat voorzien.

202
Reply
Vervolgens kwam influencer Sander van Dam aanzetten met een paar bijzonder zorgelijke citaten van linkse opiniemakers die Fortuyn letterlijk wegzetten als een nieuwe Hitler. Kijk maar:
Maar dat telde niet mee, aldus Van den Braak. Want die mensen waren geen politici. En trouwens, die waren slechts "scherpe teksten over iemand die zelf van provoceren hield."
Ah, ja, natuurlijk. Dan mag je zo iemand natuurlijk best wegzetten als een tweede Hitler; en dus als iemand die uit de weg geruimd moet worden als je de samenleving wil beschermen. Aldus de 'expert.'
Sander reageerde daar vervolgens heel sterk op: "U bent een buitengewoon minderwaardig mens, meneer Van den Braak," beet hij de hoogleraar toe.
Dit was natuurlijk een toespeling op de actie van PvdA'er Marcel van Dam. Dit is wat hij 20 jaar geleden letterlijk tegen Fortuyn zei. Het was een schandalige uitspraak - en één van de uitspraken die ertoe leiden dat hij zo gedemoniseerd werd dat één linkse gek uiteindelijk besloot Fortuyn uit de weg te ruimen.
Maar meneer de expert kent dat citaat niet en reageerde geschrokken. 
"Zo reageert een Fortuynist als hij iets te lezen krijgt wat hem niet bevalt," aldus Van den Braak. "Ik ga er maar vanuit dat dit niet Pims gedachtengoed is."
Nee, het is niet het gedachtegoed van Fortuyn, meneer Van den Braak. Maar wel dat van Marcel van Dam en met hem de hele PvdA.
En nee, daarin stonden zij niet alleen. Zo waren er ook uitspraken van bijvoorbeeld Paul Rosenmöller die kort voor de moord op Fortuyn door een GroenLinks-kiezer voor de tv-camera's liet weten te hopen dat Fortuyn zou bloeden en dat dit bloeden niet meer zou ophouden tot verkiezingsdag.
Nou, dat deed het inderdaad niet, meneer Rosenmöller. Hij bloedde dood. Op straat.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
En niet alleen noemde Van Dam Fortuyn toen een "buitengewoon minderwaardig mens" - het linkse publiek klapte daarop - maar ook "de Eichmann van de jarigen negentig."
Dit is hoe Fortuyn gedemoniseerd werd - en wat er uiteindelijk in resulteerde dat de radicaal-linkse milieugek Volkert van der Graaf besloot om Fortuyn naar het hiernamaals te jagen. Van den Braak weet dat niet óf ontkent de geschiedenis bewust. In het eerst geval is hij een nepkenner die heel snel het één en ander moet leren over de politieke geschiedenis van dit land. In het laatste geval is hij een ware engnek. Net zoals al die andere PvdA'ers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten