shutterstock 626809700

Macron onder vuur wegens campagne voeren op kosten van de staat: 'Hij is stiekem begonnen met verkiezingscampagne met geld van de overheid'

Politiekdec 29 2021, 15:00
De Franse president Emmanuel Macron ligt in eigen land flink onder vuur. Hij zou namelijk met overheidsgeld smijten om kiezers te paaien. Volgend jaar april staan er nieuwe verkiezingen op de agenda en Macron gebruikt handig zijn eigen positie om zichzelf in een goed daglicht te plaatsen. Maar dit is natuurlijk allesbehalve koosjer, aldus de Franse oppositie.
Franse oppositieleden hebben de uitgaven van de Franse president Macron onder de loep gehouden, en het blijkt dat hij met miljarden euro's smijt om kiezers te paaien. De NOS meldt dat de Franse Adviesraad voor Openbare Financiën hem ook openlijk heeft berispt. De laatste weken strooide Macron ineens met geld, geld dat er niet eens is:
"Extra inkomsten worden niet besteed aan het terugdringen van de overheidsschuld en zijn zelfs nog te weinig om extra uitgaven te dekken"
Volgens berekeningen van de rechtse oppositie in de Senaat zou het gaan om meer dan 20 miljard euro. Om kiezers te paaien in bepaalde delen van het land heeft Macron allerlei subsidies toegekend voor onder meer het opknappen van steden. Plannen die oorspronkelijk helemaal niet in de jaarbegroting stonden. De linkse oppositie meent dat dit een manier is om zijn imago op te schonen vlak voor de verkiezingen:
"De president is stiekem aan zijn verkiezingscampagne begonnen, maar dan met het geld van de overheid''
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Macron voelt natuurlijk de hete adem van zijn concurrenten. In de peilingen komen zowel rechtse als linkse kandidaten steeds meer op. De Franse president probeert als wanhoopspoging nog even snel zijn imago op te krikken, maar deze doorzichtige poging wordt nu van alle kanten bekritiseerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten