Caroline van der Plas hekelt "bizarre gang van zaken" kabinet: "Misschien kan Kabinet een keer een Spiegel Der Zelfreflectie aankopen"

Caroline van der Plas hekelt "bizarre gang van zaken" kabinet: "Misschien kan Kabinet een keer een Spiegel Der Zelfreflectie aankopen"

Caroline van der Plas (BBB) is helemaal klaar met de minachting van het kabinet. Bron: Tweede Kamer livestream.

In het diepste geheim werden alle fractieleiders behalve FVD-leider Thierry Baudet door minister Ingrid van Engelshoven ingelicht over de voorgenomen aanschaf van een kunstwerk van Rembrandt. BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas vindt het onbegrijpelijk dat Baudet, uit angst dat hij zou gaan lekken, niet werd geïnformeerd.

D66-minister Ingrid van Engelshoven heeft iedere fractieleider behalve Thierry Baudet op voorhand ingelicht over de aankoop van het schilderij van Rembrandt. De reden dat Baudet niet werd ingelicht was dat de minister vreesde dat hij het nieuwtje naar buiten zou brengen voordat de aankoop helemaal rond was:

De Dagelijkse Standaard

"We moesten zeker weten dat het stil zou blijven, de onderhandelingen waren nog niet afgerond", aldus de minister. Ze vertrouwde Baudet niet. BBB-leider Caroline van der Plas stond perplex van dit nieuws. Uitgerekend het kabinet vreest dat een Kamerlid vertrouwelijke informatie gaat lekken, terwijl ditzelfde kabinet continu zelf alles lekt aan de pers.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Het is natuurlijk een hartstikke ongeloofwaardig excuus. Van der Plas stelt dan ook terecht dat het kabinet zelf eens in de spiegel mag gaan kijken. Het smoesje van Van Engelshoven komt natuurlijk ook alles behalve geloofwaardig over. Ze had nog beter kunnen zeggen dat ze dacht iedereen te hebben geïnformeerd dan met deze reden te komen. In de Tweede Kamer hekelt Baudet geregeld de fratsen van het partijkartel, zij sluiten, als ze de kans krijgen, onwelgevallige geluiden bij het minste of geringste buiten. En dat is nu precies wat er gebeurde.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

2021 gaat de boeken in als het jaar waarin de Rutte-doctrine aan de kaak werd gesteld. Het gebrek aan transparantie en openheid heeft onze democratie weinig goed gedaan en vlak voor de jaarwisseling duikt het zoveelste voorbeeld op wat er fout is aan de huidige Haagse bestuurscultuur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties