20220125 Mark Rutte Minister President 3

Nederland blijft dweilen met de kraan open. Mark Rutte: ''Asielzoekers moeten fatsoenlijk worden opgevangen.''

Politiekjun 02 2022, 12:33
Nederland barst uit haar voegen. Toch heeft onze minister-president Mark Rutte nog steeds niet de urgentie dat de grenzen dicht moeten. Tijdens zijn werkbezoek aan Ter Apel gisterenavond toonde hij berouw voor de onmenselijke omstandigheden van de asielzoekers in het AZC.
Volgens Rutte wordt het in Ter Apel wordt pijnlijk zichtbaar dat de asielopvang in Nederland overvol is. Met dit feit zal een staatsman besluiten om een asielstop inlassen. Nee onze premier is allesbehalve dan een staatsman dus Rutte laat gewoon de deur wagenwijd openstaan. ''Mensen die asiel aanvragen in Nederland moeten fatsoenlijk worden opgevangen. Samen met gemeenten en organisaties in de migratieketen werken we hard om de opvang te verbeteren, zowel op de korte als de lange termijn.'', aldus minister-president Mark Rutte. Dat veel Nederlanders niet eens fatsoenlijk een dak boven hun hoofd hebben dat deert onze premier niet. De Nederlander staat immers op de laatste plaats bij dit kabinet.
Replying to @MinPres

Zo is afgesproken dat alle veiligheidsregio’s voorzien in crisisnoodopvang van 150 mensen. Dat moet zorgen voor voldoende opvangplekken op de korte termijn. Tegelijkertijd werken we aan structurele oplossingen voor een stabiel en duurzaam opvangstelsel op de lange termijn.

67
Reply
Er is afgesproken dat alle veiligheidsregio’s gaan voorzien in crisisnoodopvang van 150 mensen. Dit moet zorgen voor voldoende opvangplekken op de korte termijn. Tegelijkertijd werkt het kabinet aan structurele oplossingen voor een stabiel en duurzaam opvangstelsel op de lange termijn. Dat zegt de premier én politiek leider Mark Rutte van de VVD.
Dit is dezelfde VVD die in haar verkiezingsprogramma heeft staan om de instroom van asielzoekers te verminderen. Het VVD-Tweede Kamerlid Bente Becker hamerde hier tijdens de verkiezingen ook voortdurend op. Becker zal wel weer pas rond de volgende verkiezingen uit de krochten van de Apenrots (hier zit momenteel de Tweede Kamer) vandaan komen. Mark Rutte zelf heeft hier natuurlijk geen actieve herinnering meer aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten