Nederland blijft dweilen met de kraan open. Mark Rutte: ''Asielzoekers moeten fatsoenlijk worden opgevangen.''

Nederland blijft dweilen met de kraan open. Mark Rutte: ''Asielzoekers moeten fatsoenlijk worden opgevangen.''

Mark Rutte in de Tweede Kamer. Bron: De Dagelijkse Standaard.

Nederland barst uit haar voegen. Toch heeft onze minister-president Mark Rutte nog steeds niet de urgentie dat de grenzen dicht moeten. Tijdens zijn werkbezoek aan Ter Apel gisterenavond toonde hij berouw voor de onmenselijke omstandigheden van de asielzoekers in het AZC.

Volgens Rutte wordt het in Ter Apel wordt pijnlijk zichtbaar dat de asielopvang in Nederland overvol is. Met dit feit zal een staatsman besluiten om een asielstop inlassen. Nee onze premier is allesbehalve dan een staatsman dus Rutte laat gewoon de deur wagenwijd openstaan. ''Mensen die asiel aanvragen in Nederland moeten fatsoenlijk worden opgevangen. Samen met gemeenten en organisaties in de migratieketen werken we hard om de opvang te verbeteren, zowel op de korte als de lange termijn.'', aldus minister-president Mark Rutte. Dat veel Nederlanders niet eens fatsoenlijk een dak boven hun hoofd hebben dat deert onze premier niet. De Nederlander staat immers op de laatste plaats bij dit kabinet.

Er is afgesproken dat alle veiligheidsregio’s gaan voorzien in crisisnoodopvang van 150 mensen. Dit moet zorgen voor voldoende opvangplekken op de korte termijn. Tegelijkertijd werkt het kabinet aan structurele oplossingen voor een stabiel en duurzaam opvangstelsel op de lange termijn. Dat zegt de premier én politiek leider Mark Rutte van de VVD.

Dit is dezelfde VVD die in haar verkiezingsprogramma heeft staan om de instroom van asielzoekers te verminderen. Het VVD-Tweede Kamerlid Bente Becker hamerde hier tijdens de verkiezingen ook voortdurend op. Becker zal wel weer pas rond de volgende verkiezingen uit de krochten van de Apenrots (hier zit momenteel de Tweede Kamer) vandaan komen. Mark Rutte zelf heeft hier natuurlijk geen actieve herinnering meer aan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties