14002629 96bb3ce478 c

Nederlaag voor de medische apartheid aanhangers: KLM mag nieuwe piloten niet vragen of ze gevaccineerd zijn tegen Covid19

Binnenlandjun 02 2022, 15:04
De rechter heeft uitspraak gedaan in de zaak tussen de KLM en Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV). Het gerechtshof deed uitspraak over de rechtsvraag of KLM aan nieuwe piloten mag vragen of ze gevaccineerd zijn tegen Covid19. Elke uitspraak zal een precedent (rechtgevolg) schepen voor iedere beroepsgroep.
Pijnlijke dag vandaag voor alle totalitaire angsthazen die mensen zonder Covidvaccinaties willen uitsluiten in de samenleving. De rechter heeft besloten dat KLM niet aan nieuwe piloten mag vragen of ze gevaccineerd zijn tegen Covid19. De rechter heeft geoordeeld dat de operationele noodzaak voor een dergelijk besluit ontbrak.
VNV wilde van de rechter weten of KLM de regels overtreedt nu het alleen nog maar gevaccineerd vliegend personeel aanneemt. Bizarre richtlijn natuurlijk van de KLM we weten inmiddels dat het vaccin momenteel een werkingsduur heeft van vier weken. Wat ook bijzonder is dat de KLM deze eis helemaal niet stelde voor andere vaccinaties voor de Coronatijd. KLM was van mening dat ze met de vaccinatie-eis voor nieuw personeel geen regels overtreedt. Van discriminatie is hiermee geen sprake van. De rechter dacht hier anders over en stelde de KLM in het ongelijk. De VNV is verheugd met het vonnis van het Amsterdams gerechtshof. De VNV vindt net als de overheid dat vaccineren belangrijk is, maar dat vaccinatieplicht door de werkgever niet mag worden opgelegd.
Deze uitspraak heeft een precedentwerking voor andere beroepsgroepen. Dit vonnis zegt dat de werkgevers niet aan hun werknemers mogen vragen of ze gevaccineerd zijn. Dit is een heugelijke dag voor de strijders tegen medische apartheid. Deze groep vindt dat vaccineren een vrije keuze is voor elk individu.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten