6709504391 a4be3f0685 c

Ongeloofwaardige VVD: Geen voorrang statushouders voor sociale huurwoningen

Politiekjun 02 2022, 15:42
De VVD denkt dat een groot deel van het Nederlandse volk het geheugen heeft van een amoebe. Misschien hebben ze daar nog gelijk in ook. Alleen de DDS lezer gaat hier natuurlijk nooit in trappen. De VVD houdt nooit haar rug recht.
De VVD komt weer met stoere taal. „De VVD wil geen voorrang voor statushouders bij sociale huurwoningen. Mensen die al jaren op de wachtlijst staan horen als eerste een woning te krijgen. Statushouders worden wat mij betreft zoveel mogelijk gehuisvest op tijdelijke woonlocaties, samen met andere mensen die met spoed een woning nodig hebben. Flexwoningen kunnen we snel bouwen en we houden er sociale huurwoningen mee vrij voor de mensen die er al lang op wachten”, zegt VVD Tweede Kamerlid Peter de Groot in de Telegraaf.
Opmerkelijk dat er wel flexwoningen kunnen worden gebouwd voor statushouders en Oekraïners. Maar als lokale partijen met dit voorstel komen in de gemeenteraden om flexwoningen te bouwen voor gedupeerde Nederlanders dan krijgen ze standaard nul op het rekest. Het kan dan niet volgens burgemeester en wethouders. Dit is een voorbeeld van politieke onwil waardoor de Nederlander die jarenlang op een woning wacht de dupe is. Het is een schande.
Minister Hugo de Jonge dreigt inmiddels met dwangmaatregelen. De provincies is gevraagd de toezicht te verscherpen en ’consequenties te verbinden aan laakbaar niet op schema zijn’. Elke gemeente moet namelijk een x aantal statushouders huisvesten. Veel gemeenten hebben gewoonweg geen woning om de statushouder in te huisvesten. Deze dwangmaatregelen zorgen bij diverse gemeenten voor pijn in de buik. Veel bestuurders zien dat de Nederlander wordt achtergesteld en dat valt niet lekker in gemeenteland. Krom beleid van het rijk verdedigen valt niet lekker binnen de gemeenten. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten