Screen Shot 2022 10 12 at 150437

Nieuwe premier Albert (Canada): 'We gaan geen gesegregeerde maatschappij creëren, ongevaccineerden zijn apert behandeld'

Politiekokt 12 2022, 17:00
Danielle Smith is de nieuwe conservatieve premier van de Canadese (deel-) staat Alberta. Dat is ze sinds 11 oktober. Gisteren dus. Nu ze benoemd is maakt ze meteen heel duidelijk waar ze staat wat betreft de behandeling die ongevaccineerden hebben gekregen de afgelopen jaren. "Zij zijn de meest gediscrimineerde groep sinds ik leef," aldus deze moedige vrouw. "Dit gaat we niet doen onder mijn leiderschap."
"De gemeenschap die het meest beperkt is geweest in hun vrijheden in de het laatste jaar zijn zij die ervoor gekozen hebben zich niet te laten vaccineren. Ik denk dat ik in mijn hele leven daarvoor niet heb meegemaakt dat een persoon ontslagen is - zijn werk verloren heeft - of niet mag toekijken terwijl zijn kinderen ijshockey spelen, of niet een geliefde mogen bezoeken in het ziekenhuis of in een verpleeghuis, of die niet in een vliegtuig mogen stappen om familie te bezoeken of over de grens mogen reizen," aldus mevrouw Smith die zich sinds gisteren "premier van Alberta" mag noemen.
"Dus zij zijn de meest gediscrimineerde groep die ik ooit heb meegemaakt. Dat zijn heel extreme niveaus van discriminatie," ging ze verder, waarna ze duidelijk maakte dat er natuurlijk groepen zijn geweest in het verre verleden die ook behoorlijk slecht behandeld zijn. Maar in haar leven? Nee, dan zijn het echt alleen de ongevaccineerden die op zo'n walgelijke wijze behandeld zijn.
"Dit is een bizarre tijd geweest, het afgelopen jaar," zei Smith daarop, "en ik wil dat mensen weten dat ik dat volstrekt onacceptabel vind. We gaan geen maatschappij creëren die gesegregeerd is op basis van een medische keuze."
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Daar kan Rutte niet eens bijna aan tippen. Het goede nieuws? Als hij er ooit uitgegooid wordt en vervangen wordt door politici met het hart op de goede plaats, dan komen er niet alleen dit soort teksten, maar ook rechtszaken om de verantwoordelijke huichelaars die deze discriminatie veroorzaakten te straffen.
Iets met "tribunalen."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten