160411 plasterk university of amsterdam overeu2016nl 26375372295

Nieuwe week, een nieuwe ronde met nieuwe kansen: Verkenner Ronald Plasterk gaat weer in gesprek met PVV, VVD, NSC en BBB

Politiekdec 04 2023, 10:00
Na een week van politieke spelletjes gaat verkenner Ronald Plasterk vandaag weer afzonderlijke gesprekken voeren met de partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB schrijft de Telegraaf. Geert Wilders komt als eerste aan de beurt. Zijn partij, als grote winnaar van de verkiezingen, staat stevig in haar schoenen en is klaar om de toon te zetten in de komende formatiegesprekken.
Deze aanpak van Plasterk is een slimme zet. Door de fractieleiders afzonderlijk te spreken, kan hij de echte machtsverhoudingen in kaart brengen en de ruimte voor onderhandelingen bepalen. De VVD, onder leiding van Yesilgöz, moet nu omgaan met de nieuwe politieke orde, terwijl Omtzigt van NSC en Van der Plas van BBB als potentieel cruciale spelers op het toneel verschijnen.
Het gaat hier niet om een simpele politieke stoelendans, maar om een diepgaande en noodzakelijke verschuiving in het Nederlandse politieke landschap. De verkiezingsoverwinning van de PVV is een duidelijk signaal van de Nederlandse kiezers. Zij zijn het zat.
Zat van het politieke establishment, zat van de leeglopende politieke beloftes en zat van het negeren van hun zorgen en wensen. Waar de kiezer helemaal klaar mee is zijn de Haagse politieke spelletjes. Het is toch een gotspe dat de grote winnaar van de verkiezingen, de PVV, nu haar standspunten in de ijskast moet zetten om te kunnen regeren. Het is bezopen dat er zelfs niet eens gesproken mag worden over de intolerante uitvloeiselen van de islam.
NSC en de VVD moeten zich ook realiseren dat een groot deel niet 100% eurofiel dat daarom een Nexit daarom bespreekbaar moet blijven en veel Nederlanders vinden de oorlog in Oekraïne niet het Nederlands belang dienen. Dit moet gezegd kunnen worden door de grote winnaar van de verkiezingen, Geert Wilders.
Het is nu aan Plasterk en de partijleiders om een regering te vormen die recht doet aan de stem van het volk. Deze gesprekken zijn niet zomaar een formaliteit, maar een cruciale stap in het vormen van een regering die Nederland weer op het juiste spoor zet. Een regering die luistert, die handelt, en die de Nederlandse waarden en normen vooropstelt.
Een regering die het niet langer tolereert dat intolerantie en antisemitisme onze straten overspoelt. Aan Geert Wilders zal het sowieso niet liggen laat hij op X weten: ''Om 11.00 uur naar Verkenner Plasterk. Nieuwe week, nieuwe kansen, altijd positief blijven, heb er zin in!''
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met deze gekkigheden in ons immigratiesysteem! Ter Apel wordt totaal overlopen door nepvluchtelingen die zich afgrijselijk misdragen. Hier moet iets aan gebeuren. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze walgelijke praktijken te ontmaskeren.
We staan aan de vooravond van mogelijk grote veranderingen in de Nederlandse politiek. De vraag is nu: zijn de traditionele establishment partijen VVD en NSC (CDA 2.0) bereid om hun eigen belangen opzij te zetten en te luisteren naar de wil van het volk?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten