shutterstock 2280642857

Onderwijsminister Wiersma (VVD) saboteert keuzevrijheid ouders met absurde maatregelen tegen bijlesindustrie

Politiekjun 08 2023, 20:00
Het is weer een trieste dag voor het onderwijs in Nederland. Onderwijsminister Dennis Wiersma van de VVD is van plan de wet te veranderen om de bijlesindustrie te dwarsbomen. Zijn voorgestelde maatregelen zijn een aanval op de keuzevrijheid van ouders en getuigen van een gebrek aan begrip voor de behoeften van leerlingen.
Wiersma wil dat scholen geen reclame meer maken voor commerciële bijlesbureaus. Alsof het de taak van de overheid is om te bepalen hoe scholen hun leerlingen ondersteunen! Dit is een grove inbreuk op de autonomie van scholen en ouders. Bovendien wil Wiersma dat scholen bijlessen zelf organiseren of een organisatie zonder winstoogmerk inschakelen. Alsof scholen niet al genoeg taken hebben en ouders niet het recht hebben om zelf te beslissen hoe ze hun kinderen het beste kunnen ondersteunen.
Tijdens het debat over kansengelijkheid in het onderwijs hebben verschillende oppositiepartijen hun twijfels geuit over de effectiviteit van deze maatregelen. En terecht! Het is duidelijk dat Wiersma geen oog heeft voor de echte problemen in het onderwijs en in plaats daarvan met onwerkbare maatregelen komt die geen enkel verschil zullen maken.
Het is veelzeggend dat PVV Kamerlid Harm Beertema het plan van Wiersma als "eng links" bestempelt. Beertema wijst terecht op de funeste vernieuwingen in het onderwijs, waarbij toetsen worden afgeschaft onder het mom van stressvermindering en gelijkheid. Ondertussen kunnen de helft van de leerlingen in groep 8 nauwelijks lezen, maar ouders wordt verboden om zelf bij te springen en hun kinderen de hulp te bieden die ze nodig hebben. Dit is geen kansengelijkheid, dit is een nul-kansenbeleid!
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het is hoog tijd dat ouders en scholen zich verenigen tegen deze betutteling vanuit Den Haag. Ouders hebben het recht om zelf te bepalen hoe ze hun kinderen ondersteunen en scholen moeten de vrijheid hebben om samen te werken met wie ze willen. Het is onacceptabel dat een minister zonder enig inzicht in de praktijk probeert de keuzes van ouders en scholen te beperken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten